TÉMA

Řeka Vltava

Dělníci bourají část Libeňského mostu. Už se začal hroutit sám, řekl Hřib

Pražští silničáři zahájili bourací práce na uzavřené části Libeňského mostu blíže k Palmovce. Takzvaný inundační most je v havarijním stavu a nesmí na něj auta, tramvaje ani pěší a cyklisté. Vstup na místo je uzavřený od letošního ledna. V sobotu 17. února dopravní podnik (DPP) provizorně vrátil provoz tramvají na část mostu přes řeku, ale sekce soumostí k Palmovce zůstala nepřístupná. Od čtvrtečního rána je na místě těžká technika, která konstrukci strhává z Boudníkovy ulice.
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 10:06|

Praha získala pravomocné povolení na stavbu Dvoreckého mostu. Vyjít má na zhruba miliardu

Hlavní město získalo pravomocné stavební povolení pro Dvorecký most přes Vltavu mezi Prahou 4 a 5. Stavět by se mělo začít ještě letos, řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě). Most by měl vyjít téměř na miliardu korun, jeho budování potrvá dva až tři roky. Most bude sloužit tramvajím, autobusům, cyklistům, pěším a přejezd bude povolen také záchranářům.
6. 5. 2022|

V Děčíně vzniklo přístaviště pro malé lodě. Město doufá, že naláká další turisty

V Děčíně se v pátek otevřelo nové lodní přístaviště. Lidem má umožnit putovat po řece, tedy plout od jednoho břehu k druhému a zakotvit na noc, prohlédnout si město a druhý den pak plout dál. Zájem o turistické plavby po českých řekách se v posledních letech stává trendem, vyhlášené jsou například na Baťově kanále. Malé lodě mohou na novém přístavišti v Děčíně kotvit počínaje pátkem.
22. 4. 2022Aktualizováno22. 4. 2022, 15:13|