TÉMA

Půlmaraton

Dopravu v Olomouci o víkendu omezí půlmaraton

V sobotu 15. června proběhne v Olomouci už čtrnáctý ročník Mattoni 1/2Maratonu Olomouc. Akce stejně jako každý rok výrazně omezí dopravu v centru města i okolí. Omezení se týká i tramvají a autobusů olomoucké MHD. Na startu největšího závodu běžeckého festivalu očekávají organizátoři zhruba šest tisíc účastníků.
14. 6. 2024|

Centrem Prahy proběhli závodníci. Řada nevydržela vedro, záchranáři aktivovali traumaplán

Neobvyklou dohru má Pražský půlmaraton. Po závodu v ulicích města aktivovala záchranná služba traumaplán, protože velké množství běžců mělo zdravotní potíže. Běh totiž provázelo neobvykle teplé počasí. Traumaplán byl asi po dvou hodinách ukončen. Kvůli závodu byla také rozsáhlá dopravní omezení včetně krátkodobých výluk tramvají. Nejdéle byla dopravně ochromená část Holešovic –na Bubenském nábřeží u tržnice, kde byl start a cíl půlmaratonu, trvala uzavírka až do večera.
6. 4. 2024Aktualizováno6. 4. 2024, 20:50|

Olomoucký půlmaraton v sobotu výrazně omezí dopravu, nepojedou ani tramvaje

V Olomouci proběhne v sobotu 15. června už desátý ročník závodu Mattoni 1/2Maraton Olomouc, který opět přinese spoustu dopravních omezení. Uzavřeny budou všechny komunikace, po kterých závodníci poběží, a to od čtyř hodin odpoledne do pozdního večera. Letošního půlmaratonu se účastní deset tisíc běžců z celého světa.
12. 6. 2019|