TÉMA

Poukaz

Lázeňské vouchery se vrací. Projekt tentokrát nečerpá peníze z EU

Lázenští hosté mohou od ledna zatím do března opět využít slevové poukazy na léčebný pobyt. Vouchery mají hodnotu 2000 korun. Nový program tentokrát nečerpá peníze z Evropské unie, slevu nabízejí samotní provozovatelé lázní. Projekt, který iniciovaly Svazy léčebných lázní a Sdružení lázeňský míst, navazuje na dotační titul ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Covid – lázně. Ten měl lázeňským zařízením v Česku v předchozím roce a půl pomoci překonat komplikace spojené s koronavirovou epidemií.
6. 1. 2022|

Armáda spásy připravila už deset tisíc Nocleženek. Mají ochránit lidi bez domova před mrazem

Armáda spásy má pro začátek letošní sezóny v projektu Nocleženka zatím připravených deset tisíc poukázek. Podle mluvčí organizace Terezy Melišové to je třikrát více než před rokem. Rozdávat je terénní pracovníci začnou s příchodem prvních chladných nocí. Poukázky za sto korun mohou kupovat i dárci, a to během celého roku. Lidé bez domova za ně získají místo k přespání, polévku nebo schůzku se sociálním pracovníkem.
28. 10. 2021|

Lidé mají poslední měsíc na uplatnění voucherů za neuskutečněné zájezdy

Lidé mají poslední měsíc na to uplatnit takzvané vouchery, které dostali za neuskutečněné zájezdy kvůli epidemii koronaviru. Vybrat si tak mohli později třeba jinou destinaci v jiném termínu. Řada klientů ale stále na dovolenou neodjela a nemá ani své peníze. Společnosti vydaly Čechům dva typy voucherů celkem v hodnotě 2,4 miliardy korun.
28. 7. 2021|