TÉMA

Policejní násilí

V Nanterre propukly nepokoje poté, co policie zabila mladíka při silniční kontrole

Ve střety s policií a zapalování odpadkových košů, aut i budov přerostla v úterý večer nespokojenost části obyvatel francouzského Nanterre se zásahem policie, při němž byl zastřelen sedmnáctiletý mladík. Informuje o tom server listu Le Figaro. Při střetech bylo zraněno 24 policistů, shořelo na čtyřicet aut a bylo zadrženo 31 lidí, uvedl ministr vnitra Gérald Darmanin. Na večer povolal dva tisíce policistů a četníků, aby dohlédli na bezpečnost na tomto pařížském předměstí, informovala AFP.
28. 6. 2023Aktualizováno28. 6. 2023, 10:41|

Kvůli smrti Tyrea Nicholse přišli o místo tři záchranáři a další policisté

Kvůli smrti Tyrea Nicholse po policejním zásahu v Memphisu přišli o místo tři záchranáři z hasičského sboru. Podle vedení hasičů nedodrželi při výjezdu úřední postupy, uvedla v pondělí agentura AP. Policie oznámila, že pozastavila ze služby dalšího, sedmého, policistu, aniž by zveřejnila další podrobnosti.
31. 1. 2023|

Rodina Tyrea Nicholse vyzývá americký Kongres k policejní reformě

Právní zástupce rodiny Tyrea Nicholse, který na začátku ledna zemřel v americkém Memphisu po brutálním zásahu policistů, vyzval Kongres k urychlenému přijetí policejní reformy. Blízcí 29letého muže ohledně toho v pátek telefonicky hovořili i s americkým prezidentem Joem Bidenem, napsal server BBC.
30. 1. 2023Aktualizováno30. 1. 2023, 18:58|