TÉMA

Pavel Mertlík

Chybí snaha vylepšit ekonomiku, upozorňuje Pilný. Odpovědnost politických reprezentací v čase klesá, míní Mertlík

Obávám se nutné asistence Mezinárodního měnového fondu (MMF), nastínil černý scénář vývoje české ekonomiky v budoucnosti bývalý ministr financí a rektor Škoda Auto Vysoká škola Pavel Mertlík. Další exšéf resortu financí a poradce představenstva Allianz pojišťovny Jiří Rusnok ocenil vládní změny v důchodovém systému, ale kritizoval konsolidační balíček. Připojil se k němu i bývalý ministr financí Ivan Pilný, který soubor opatření označil za zklamání. Někdejší správci veřejných financí spolu diskutovali v pořadu Otázky Václava Moravce.
17. 12. 2023|

Podle obžalovaných v kauze Mostecká uhelná bylo vládě jedno, komu prodá svůj podíl

Přímý prodej státního podílu v Mostecké uhelné společnosti (MUS) pokládala vláda Miloše Zemana za ekonomicky nejvýhodnější řešení, uvedl ve čtvrtek u soudu exministr financí Pavel Mertlík. Vysvětlil tak, proč kabinet v roce 1999 nepřistoupil k výběrovému řízení na kupce, což Mertlíkovo ministerstvo původně prosazovalo. Soud zjišťuje, zda vládu podvedli tehdejší manažeři MUS, kteří státní podíl odkoupili přes firmu Investenergy a společnost Appian Group.
13. 6. 2019Aktualizováno13. 6. 2019, 18:28|
OVM

Miliardy z privatizačního účtu pomohly vylepšit rozpočet. Opozice chce vidět kroky proti vysokému schodku

Vláda vylepšila bilanci státního rozpočtu převodem 18 miliard korun z privatizačního účtu, zjistila Česká televize. Schodek rozpočtu tím ke konci března klesl na 9,2 miliardy korun, zatímco bez rozpuštění peněz z privatizačního účtu by průběžný schodek rozpočtu byl téměř 28 miliard korun.
14. 4. 2019Aktualizováno14. 4. 2019, 15:49|