TÉMA

Parent Project

Vyšší příspěvek na péči by mohl pomoci tisícům handicapovaných

Jak umožnit lidem s těžkým postižením žít svobodně, řešili handicapovaní, pečující i politici ve sněmovně. Tématem bylo zavedení takzvaného pátého stupně. Tisíce lidí totiž nemohou využívat asistenci v potřebné míře. Ani nejvyšší příspěvek na péči totiž nestačí.
3. 6. 2023|

Handicapovaným se zvedl příspěvek na mobilitu. Pacienti s plicními přístroji mají nově nárok na další podporu

Příspěvek na mobilitu se pro handicapované zvedl z 550 na 900 korun měsíčně. Vyšší podporu mohou nově získat i pacienti na domácích plicních přístrojích. Novela zákona reaguje na zdražování energií. Zatím počítá s tím, že příspěvek bude vyplácen do roku 2024.
29. 12. 2022|

Adventní koncert ČT podpořil děti se svalovou dystrofií. Lidé poslali 2,6 milionu korun

Ve Strahovském klášteře se konal čtvrtý a závěrečný Adventní koncert České televize. Lidé díky němu poslali na podporu dětí se svalovou dystrofií dva miliony šest set tisíc korun. Už teď je jasné, že letošní ročník zaznamenal rekord. Dárcovství se i přes obavy dařilo.
18. 12. 2022|

Zrádná dystrofie postupně připravuje chlapce o svaly. Nemocných jsou v Česku stovky

Stovky tuzemských pacientů se potýkají se vzácným a nevyléčitelným onemocněním: Duchennovou svalovou dystrofií, která postihuje malé chlapce a při které postupně ochabuje svalstvo natolik, že se pacient neobejde bez celodenní péče. Na kvalitu života takto nemocných lidí upozorňuje organizace Parent Project.
9. 9. 2022|