TÉMA

Objednávka

Svitavsko zkouší autobusy na objednávku, cestující zatím svezou zdarma

Ve Svitavách a okolních obcích začal fungovat pilotní systém autobusové dopravy na objednávku. S pomocí aplikace v chytrém telefonu si lidé mohou přivolat minibus, který je dopraví, kam potřebují. Projekt #ZkusBus zavedené veřejné dopravě nekonkuruje, ujistil Dominik Janík, výkonný ředitel českého start-upu CityA, který systém vytvořil.
14. 5. 2024|

Kočner byl obviněn z objednávky vražd tří prokurátorů, napsal slovenský Denník N

Slovenská policie obvinila odsouzeného podnikatele Mariana Kočnera z objednání nedokonaných vražd trojice nynějších prokurátorů. Napsal to slovenský list Denník N. Kočner si v současnosti odpykává dlouholetý trest vězení za padělání směnek a po dřívějším rozhodnutí nejvyššího soudu bude znovu čelit obžalobě, že objednal vraždu novináře Jána Kuciaka. Zastřelení novináře i přípravu zmíněných vražd podle dřívějších informací spojují podezřelí či svědkové.
28. 6. 2021|

Česko nasmlouvalo vakcíny na proočkování osmi milionů lidí do srpna, říká Blatný

Česko nasmlouvalo dodávky vakcín tak, aby se do konce srpna či začátku září proočkovalo osm milionů lidí. Do konce června by očkování mělo mít šest milionů osob. Řekl to ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Podle něj jsou dohodnuté dodávky očkovacích látek dostatečné. Blatný tak reagoval na kritiku, že si Česká republika objednala méně vakcín, než mohla.
24. 3. 2021|