TÉMA

Ludvík Kašpar

Heřmanická halda má dostat ochranný sarkofág

Hoření haldy Heřmanice v Ostravě má v budoucnu zabránit ochranný sarkofág. Práce potrvají zhruba deset let a měly by stát minimálně 2,3 miliardy korun, oznámili zástupci vlády a státního podniku Diamo, který bude sanaci provádět. Zástupci města i kraje ocenili, že stát na sanaci haldy uvolní peníze. Stejná metoda byla použita i při sanaci hořícího odvalu dolu Schoeller v Libušíně na Kladensku.
20. 6. 2024|

Diamo začne rozdávat výpovědi v pondělí. Propuštěných bude méně, než se plánovalo, řekl ředitel

Státní podnik Diamo propustí stovky lidí, první výpovědi rozdá v pondělí 3. června. Cílem reorganizace je snížení nákladů a zefektivnění činnosti podniku. V současné době státní podnik zaměstnává 3450 lidí napříč sedmi odštěpnými závody po celé zemi. Zaměstnanci, kteří dostanou výpověď, skončí k 31. srpnu letošního roku. Podle ředitele podniku Ludvíka Kašpara přijde o práci v důsledku reorganizace 341 lidí, dalších 42 zaměstnanců pak z jiných důvodů, například jim nebudou prodlouženy smlouvy na dobu určitou.
31. 5. 2024|

Šéf státního podniku Diamo Jež končí, píše Ekonomický deník. Nahradí ho Kašpar

Na pozici ředitele státního podniku Diamo skončí po půl roce vedení Jiří Jež. Od začátku příštího roku nastoupí do funkce současný ředitel odštěpného závodu Diamo – Těžba a úprava uranu Ludvík Kašpar, který zvítězil ve výběrovém řízení. Informuje o tom web Ekonomického deníku. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) ČTK řekl,že jde o plánovaný krok. Státní podnik Diamo se zaměřuje na řešení následků hornické činnosti po těžbě uranu, rud a části uhelného hornictví.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 15:28|