TÉMA

Agentura EU pro kosmický program

Pražské zastupitelstvo kývlo na dokončení Nové Palmovky. Vypíše tendr za 1,9 miliardy

Nedokončená ruina by měla přestat hyzdit oblast pražské Palmovky. Městské zastupitelstvo odsouhlasilo téměř dvoumiliardový tendr na její dostavbu. Po dokončení by se do budovy nazvané Nová Palmovka měla přestěhovat Agentura Evropské unie pro kosmický program (EUSPA). Zároveň se má objekt, který kdysi chtěla použít Praha 8 jako svoji novou radnici, stát ústředím nové obytné čtvrti.
22. 6. 2023|

České firmy by se mohly zapojit do budování unijního zabezpečeného satelitního internetu

Pro tuzemské technologické firmy se rýsuje zajímavá příležitost. Příští rok se budou moci zapojit do tendrů v projektu IRIS², což je celoevropská síť zabezpečeného satelitního internetu. Evropská unie chce, aby minimálně třetinu systému v přepočtu za víc než 140 miliard korun vybudovaly malé a střední společnosti.
30. 12. 2022|

Z torza plánované radnice Prahy 8 bude po dostavbě sídlo unijní agentury pro kosmický program

Léta rozestavěnou budovu centra Nová Palmovka čeká dokončení. Magistrát má v plánu do objektu přestěhovat sídlo Agentury EU pro kosmický program (EUSPA). O novém umístění předběžně rozhodlo vedení metropole v pondělí, kdy podepsalo s ministerstvem financí smlouvu o smlouvě budoucí. Budova původně patřila Praze 8, která do ní chtěla umístit sídlo radnice. Projekt ale ztroskotal kvůli nedostatku financí, chátrající torzo loni převzal pražský magistrát.
14. 7. 2022|