TÉMA

Administrace

Liberec nechá prověřit zakázku na rekonstrukci bazénu. Práce začnou místo jara nejdřív na podzim

Liberec prověří zakázku na rekonstrukci bazénu a vymění administrátora této soutěže. V pátek to oznámil primátor Jaroslav Zámečník (SLK). Povede to ovšem ke zpoždění prací – místo jara, kdy měly začít, je bude možné zahájit nejdříve na podzim. Kvůli výměně administrátora se totiž také zpozdí vypořádání připomínek k výběru dodavatele. Třičtvrtěmiliardový tendr měl na starost někdejší primátorův náměstek Petr Židek (dříve ODS), kterého obvinila policie z ovlivňování veřejných zakázek. Podle zjištění Reportérů ČT se detektivové při dubnovém zásahu na liberecké radnici a na dalších místech zajímali právě o rekonstrukci bazénu.
17. 5. 2024|

Olomoucká arcidiecéze zvolila svým správcem Josefa Nuzíka. Řídit ji bude do jmenování nástupce Graubnera

Olomoucké biskupství bude dočasně řidit jeho dosavadní pomocný biskup Josef Nuzík. Rada konzultorů složená ze zástupců místních duchovních ho zvolila administrátorem biskupství v tajném hlasování v pondělí v poledne. Proces volby administrátora v diecézi proběhl naposledy před více než třiceti lety, tehdy byl zvolen Jan Graubner. Nuzík bude diecézi řidit do doby, než papež vybere nového arcibiskupa olomouckého a metropolitu moravského.
4. 7. 2022|

O možném nároku na příspěvek by mohla informovat ČSSZ nebo Úřad práce, zaznělo v debatě k růstu energií

Podle sociologa z PAQ Research Daniela Prokopa a vedoucího dluhového poradenství Člověka v tísni Daniela Hůleho je žádání o příspěvek na bydlení administrativně složité, může se ale kvůli prudkému růstu cen týkat více domácností, než vláda předpokládá. V Otázkách Václava Moravce mluvili o tom, jak by vláda nejlépe mohla lidem v krizi pomoci.
30. 1. 2022|