TÉMA

KOA

Měl financovat ruskou válku, teď chce stavět byty v Karlových Varech. Město prý vlastníka firmy nezkoumalo

Vedení Karlových Varů hodlá i nadále podporovat developerský projekt, který v lázeňském městě plánuje kontroverzní ruský podnikatel Felix Ikonnikov. Ten podle zjištění Reportérů ČT financoval proruské separatisty na východě Ukrajiny z peněz vydělaných v takzvané pyramidové hře. Na západě Čech chce postavit 250 bytů.
3. 3. 2024|

Do Karlovarského kraje se vrací zubní pohotovost ve všední dny, ordinace se budou střídat

Sdružení dvou ordinací se domluvilo s Karlovarským krajem, že bude ve všední dny poskytovat zubní pohotovost. Dostupná bude od 15 do 18 hodin, a to střídavě v Chebu a Ostrově. První pacienty má obsloužit prvního prosince. Pro Českou televizi to uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (KOA). Teď funguje v kraji zubní pohotovost jen o víkendech a státních svátcích.
6. 11. 2023|

Těžbu lithia kraj podporuje, místní ale chtějí podrobné informace, vyslechli si ministři na zasedání v Kadani

Těžba lithia má podle ústeckého hejtmana Jana Schillera (ANO) podporu kraje, ale je potřeba, aby vláda o záměru dopodrobna informovala. Těžba byla jedním z hlavních témat výjezdního zasedání vlády v Kadani i dalšího programu jejích členů. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl již před jednáním kabinetu, že vláda dělá vše pro to, aby se těžba lithia mohla spustit. Dobývání suroviny, které se používá k výrobě autobaterií, vnímá jako strategické a zásadní pro restart Česka. Plán ale vyvolává obavy místních ze zhoršení kvality života, dopadů na krajinu či vlivu na podzemní vody.
20. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 19:28|

Objem zakázek pro firmy napojené na Putinův režim prakticky neklesl, Česko chce zavést „semafor“

Evropa ani Česko dosud nedokázaly zcela odstřihnout firmy napojené na režim ruského vůdce Vladimira Putina od veřejných peněz. Podle agentury DatLab objem zadávaných zakázek právě těmto společnostem od počátku války prakticky neklesl. České ministerstvo pro místní rozvoj už počátkem roku ohlásilo přípravu takzvaného semaforu pro zadavatele zakázek. Projekt by měl ale fungovat až v příštím roce.
26. 8. 2023|

Českobudějovické letiště zahajuje mezinárodní provoz. Menší aeroporty však bývají často ztrátové

Česko má už šesté letiště pro mezinárodní spoje, na kterém mohou přistávat velká letadla. Po Praze, Brnu, Ostravě, Karlových Varech a Pardubicích zahájilo provoz i letiště v Českých Budějovicích. Kraj i město do něj investovaly dvě miliardy korun. První let společnosti Smartwings odletěl do turecké Antalye. Od příštího týdne pak budou z Budějovic létat charterové lety do Řecka. Úkolem pro management teď bude zajistit vytížení letiště i pro zbytek roku, ostatní menší letiště v Česku jsou totiž dlouhodobě ztrátová.
2. 8. 2023Aktualizováno2. 8. 2023, 22:51|

V době dovolených zubařů je těžké ošetřit na západě Čech bolavý zub. Jeden kraj nemá pohotovost vůbec, druhý jedinou

Zubaři na západě Čech si vybírají dovolené. V lokalitách, kde je i dlouhodobě problém sehnat někoho, kdo ošetří bolavý zub, to znamená, že ještě více lidí musí na pohotovost. Jenomže v Karlovarském kraji žádná celotýdenní není a v Plzeňském kraji je jediná.
8. 7. 2023|

Karlovy Vary prodaly lázeňský dům firmě Kazacha s vazbami na Rusko

Evropská unie se zabývá dalším obcházením sankcí. Podle zpravodajských služeb míří na její území ruské zboží přes postsovětské republiky – například Kazachstán. Tamní investoři obchodují i v Česku. Karlovarští zastupitelé v úterý odhlasovali prodej jednoho z lázeňských domů firmě kazašského vlastníka s vazbami na Rusko. Někteří tamní politici to považují za bezpečnostní riziko.
24. 1. 2023|

O křeslo karlovarské senátorky svede souboj Procházková a Chromcová

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Karlovy Vary postoupily Věra Procházková (ANO) a Eva Chromcová (za SPD). Procházková získala 25,86 procenta hlasů. Druhá Chromcová má 14,12 procenta hlasů. Dosavadní senátor a místopředseda horní komory Jan Horník (STAN) mandát neobhájí. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října.
24. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 11:17|

Bary v centru Karlových Varů musí omezit otevírací dobu

Bary v centru Karlových Varů budou mít od června omezenou provozní dobu. A to přesto, že v březnu podepsalo město s bary memorandum, v němž se provozovatelé zavázali zajistit pořádek zejména v okolí svých podniků. Podle vedení města ale výrazné změny nenastaly, a tak začne vyhláška platit od 1. června. Karlovy Vary pouze prodloužily původně schválenou otevírací dobu o hodinu. Účinnost vyhlášky schválili zastupitelé na pondělním mimořádném jednání.
16. 5. 2022Aktualizováno16. 5. 2022, 13:03|

Ministerstvo nepustí chebskou nemocnici k penězům na nové onkologické vybavení. Je to diskriminace, zlobí se kraj

Z diskriminace obyvatel Karlovarského kraje obvinil krajský úřad ministerstvo zdravotnictví poté, co nepovolilo kraji využít dotace z programů REACT-EU na obnovu vybavení onkologického oddělení chebské nemocnice. Podle ministerstva není možné dotace využít, když kraj nemá plnohodnotné onkologické centrum. Hejtman Petr Kulhánek (za STAN) uvedl, že se kraj pokusí nalézt jiné zdroje financování, vlastní zdroje by nerad použil.
30. 3. 2021|

Okresy Cheb, Sokolov a Trutnov se uzavřely, policisté hlásí minimum problémů

Okresy Cheb a Sokolov v Karlovarském kraji a Trutnov v Královéhradeckém kraji se kvůli rychlému šíření nemoci covid-19 uzavřely. Jde o nejpostiženější okresy v zemi. Lidé, kteří v místě žijí, nemohou od pátku až na výjimky okres opustit, obyvatelé jiných regionů tam nemohou vstoupit. Výjimky platí pro školáky nebo lidi, kteří dojíždějí do práce, na úřad či za lékařem. Rozhodla o tom ve čtvrtek vláda. Opatření platí do konce nouzového stavu, který podle momentální situace končí nedělí.
12. 2. 2021Aktualizováno12. 2. 2021, 18:47|

Karlovarští zastupitelé zvolili Kulhánka hejtmanem. ANO proti němu neúspěšně postavilo Kubise

Petr Kulhánek (KOA) je novým hejtmanem Karlovarského kraje. Bývalého karlovarského primátora, který v říjnových volbách vedl kandidátku STAN, zvolilo 24 z 25 zastupitelů nové koalice. Hlas mu nedal žádný opoziční zastupitel, sám Kulhánek se zdržel. Hejtmany tak mají zvolené už všechny kraje.
14. 12. 2020Aktualizováno14. 12. 2020, 12:19|

Strany schválily dohodu, Karlovarský kraj má jistou koalici. Hejtmanem bude exprimátor Kulhánek

Karlovarský kraj se dočkal nové koalice. Blok kolem STAN a politici, kteří byli zvoleni na společné kandidátce ODS a lidovců, potvrdili dohodu o společné vládě v regionu. V koalici bude sedm politických uskupení, hejtmanem bude volební lídr STAN a bývalý karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA). V opozici skončí navzdory výraznému volebnímu vítězství ANO a také SPD.
9. 12. 2020Aktualizováno9. 12. 2020, 18:54|

Karlovarská Volba pro kraj se štěpí v názoru na vyjednávání, část chce odejít z bloku

Koalice Volba pro kraj + Karlovaráci, která v krajských volbách získala tři mandáty, se názorově rozštěpila. Část Karlovaráků chce odejít z trojbloku se STAN a Piráty a jednat samostatně. Předseda Karlovaráků, lídr kandidátky a člen společného vyjednávacího týmu Josef März chce spojenectví se STAN a Piráty zachovat, oproti tomu místopřeseda Karlovaráků Miroslav Vaněk považuje trojblok za nefunkční projekt.
9. 10. 2020|

Politické spektrum před volbami do europarlamentu: PR, DSZ, BOS, SsČRNEZ, ESO, KoA, AltpČR

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 čtyři zvláštní vydání pořadu Politické spektrum. V něm diskutují zástupci kandidujících hnutí a stran, které nejsou v českém zákonodárném sboru, ale kandidují do Evropského parlamentu.
12. 5. 2019Aktualizováno17. 5. 2019, 13:58|

Kandidáti za hnutí KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA ve volbách do Evropského parlamentu 2019

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční ve dnech 24. a 25. května. S volebním číslem 38 usiluje o hlasy KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA (KoA). Lídrem kandidátky je Pavel Poláček (nestr.). Hnutí KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA v minulých volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 nekandidovalo.
17. 5. 2019|

Rozhovory s lídry kandidátek do evropských voleb: Pavel Poláček (KoA)

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 rozhovory s lídry všech kandidátek, které se o mandáty ucházejí. S číslem 38 kandiduje uskupení KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA, lídrem je Pavel Poláček. Rozhovor s ním vedla Barbora Kroužková.
10. 5. 2019|