TÉMA

Oblačnost

Začátek týdne bude slunečný, ve středu se ochladí

Začátek týdne bude v Česku převážně slunečný, jen s ojedinělými přeháňkami. Ve středu deště přibude a mírně se ochladí. Na víkend by ale teploty měly opět stoupnout k 25 stupňům Celsia, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
29. 8. 2022|

Pálení čarodějnic v Česku zachytil satelit, „výhled“ mu částečně pokazila zatažená obloha

Letošní pálení čarodějnic si Češi po dvou letech mohli užít bez covidových restrikcí. Ohně z oběžné dráhy zachytil i satelit, ukazuje snímek, který na sociální síti v sobotu večer zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Záběr je bohužel „nekompletní“, neboť velkou část území Česka ve chvíli jeho pořízení zakrývala oblačnost, která skryla družici body označující planoucí čarodějnické hranice.
1. 5. 2022Aktualizováno1. 5. 2022, 09:29|

Gagarin zemřel při pádu letadla. Spiklenecké teorie za havárií vidí spory s Brežněvem či dokonce UFO

Jurij Gagarin se jako první člověk podíval do vesmíru a stal se legendou. Zvládl totiž extrémní podmínky letu a dokázal tak, že lidé mohou v kosmu přežít. Jeho život paradoxně ukončil rutinní let v letadle MiG-15UTI nedaleko Moskvy. Při něm se nejspíš vyhnul meteorologické sondě a prudký manévr ve špatném počasí nezvádl. Spolu s ním zahynul na palubě letadla i instuktor Vladimir Serjogin. K havárii nejspíš přispěla chyba meteorologů při předpovědi a také nedbalost řízení letového provozu. Tragická smrt se stala živnou půdou pro rozličné konspirační teorie, podle kterých Gagarina odstranilo vedení Sovětského svazu či americké tajné služby.
10. 4. 2021Aktualizováno13. 4. 2021, 20:15|
Počasí

Podzim se ujímá vlády, na počasí se to nepozná. Teploty budou dál stoupat ke dvacítce

Rovnodennost, která nastane v pondělí v 9:50, značí nástup astronomického podzimu. Na počasí to ale poznat ještě nebude. Nebe sice bude zamračenější než o víkendu a bude i místy pršet, teploty ale stále zůstanou u dvaceti stupňů Celsia.
23. 9. 2019|