TÉMA

Nabídka

Boom elektrokol skončil. Prodejci řeší plné sklady, podepisuje se to i na bateriích

Zájem o kola a elektrokola výrazně klesl. České televizi informaci potvrdili vybraní prodejci jízdních kol a elektrokol. Velkému přeskladnění čelí všichni od distributorů až po maloobchodní prodejce.
8. 4. 2024|

Česko nabízí Ukrajině výcvik pilotů F-16, řekla Černochová. Učili by se v Pardubicích

Česko nabízí Ukrajině výcvik pilotů letounů F-16, řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS) během návštěvy Centra leteckého výcviku (CLV) státního podniku LOM v Pardubicích. To má výcvik zajistit. Letouny F-16 předají během několika měsíců Ukrajině Dánsko, Nizozemsko, Norsko a Belgie. Má jich být zhruba 45.
4. 4. 2024|

Obec Doubrava odmítla koupit kolonii finských domků. I kvůli vysoké ceně

Zastupitelstvo obce Doubrava na Karvinsku ve středu neschválilo nabídku společnosti Heimstaden na odkoupení kolonie finských domků. Důvodem byla mimo jiné vysoká cena, oznámila po jednání doubravská starostka Jiřina Ferenčíková (Naše Doubrava).
13. 3. 2024|

ČNB očekává pokles inflace na 2,6 procenta. Podle ekonomů budou rozhodovat i spotřebitelé

Česká národní banka předpokládá, že během příštího roku klesne inflace k dvouprocentnímu cíli. S prognózou někteří analytici a taky podnikatelé nesouhlasí; očekávají o něco vyšší čísla. Leccos napoví už první lednové dny a změny cen nejen v obchodech. Někteří ekonomové ale zdůrazňují i roli spotřebitelů a jejich tlak na „umravnění“ cen.
30. 12. 2023|

Nové jaderné bloky potřebujeme, řekla Drábová

Konečnou nabídku na stavbu jaderného bloku v Dukovanech podali všichni tři přihlášení uchazeči o tento kontrakt. Kdy začne energie z nového reaktoru proudit do české rozvodné sítě, je těžké odhadnout, stejně tak jeho cenu. Uvedla v Interview ČT24 předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, která je ve funkci 24 let. Jak sama dodala, její práce vůbec není nuda a je přesvědčená o tom, že výstavba nového bloku je pro Česko zásadní.
31. 10. 2023|

Pošta vybrala kupce budovy na Pankráci a chystá sérii dalších prodejů. Nabídne i své ústředí

Česká pošta vydražila budovu, v níž sídlí její pobočka na pražské Pankráci. Prostory chce nicméně státní podnik využívat dál. Stejně tak počítá s tím, že bude dál poskytovat své služby na hlavní poště na Novém Městě, i když palác, v němž pošta sídlí, se chystá rovněž prodat. Vedení pošty je přesvědčeno, že se podniku vyplatí si prostory pronajímat.
21. 9. 2023|

Pokračují záchranné práce po ztroskotání lodě s migranty u řeckých břehů

Řečtí záchranáři dále hledají pohřešované po ztroskotání lodi s migranty u poloostrova Peloponés. Úřady potvrdily, že obětí je 78, počet ale může výrazně vzrůst. Podle svědků a odhadů mohlo být na palubě lodi 400 až 750 lidí, napsala agentura Reuters. Nehodu jich přežila pouhá stovka a šance, že týmy záchranářů na moři najdou další, každou hodinou klesá. Vláda v Athénách kvůli tragédii vyhlásila třídenní státní smutek.
15. 6. 2023|

Dodavatelé energií začínají nabízet ceny pod vládním stropem. Kabinet zatím o jeho zrušení neuvažuje

Situace na trhu s energiemi se pomalu uklidňuje. Dodavatelé energií začínají stále více nabízet tarify s cenami i pod státem stanoveným stropem. I přesto ale ministerstvo průmyslu o rušení stropů zatím neuvažuje. Resort předpokládá, že na energetickou pomoc půjde letos 130 miliard korun, včetně poplatku za obnovitelné zdroje. Záležet bude na vývoji velkoobchodních cen na burze.
8. 4. 2023|

O Jindřišskou věž je velký zájem. Arcibiskupství dostalo tři desítky nabídek

Tři desítky nabídek na koupi Jindřišské věže v centru Prahy obdrželo pražské arcibiskupství, které se chce gotické zvonice zbavit. Mezi zájemci je i hlavní město Praha. I když je možné nabídky podávat až do konce týdne, generální vikář arcidiecéze Jan Balík předpokládá, že už jich významně nepřibude. Nového majitele by podle něj mohla mít věž do léta.
4. 1. 2023|

Spekulanti v Krkonoších rozesílají nevýhodné nabídky na odkup pozemků

Ve schránkách vlastníků půdy přibývá dopisů s nabídkami na odkup parcel. Kontaktují je spekulanti, kteří postupují podle osvědčeného pravidla: levně nakoupit – draze nabídnout. Nepozorný prodávající, který by si neověřil tržní cenu své nemovitosti, pak může tratit. Děje se to mimo jiné i v Krkonoších.
18. 12. 2022|

Muž dostal za maření voleb ve městě na Děčínsku nepravomocně podmínku. Za hlasy měl nabízet peníze

Muž, který měl v Mikulášovicích na Děčínsku nabízet peníze za konkrétní volbu do městského zastupitelstva, dostal roční podmínku. Za maření přípravy a průběhu voleb ho potrestal Okresní soud v Děčíně, ČT to řekla mluvčí soudu Martina Syrůčková. Muž podle policie slíbil nejméně dvěma lidem až 500 korun za konkrétní volbu v zářijových komunálních volbách. Rozhodnutí není pravomocné.
2. 11. 2022|

Ekonomika stoupla, podmínky v průmyslu se však zhoršují

Ve třetím čtvrtletí letošního roku vzrostla česká ekonomika meziročně o 1,6 procenta. Hrubý domácí produkt (HDP) se ale proti předchozímu čtvrtletí naopak snížil o 0,4 procenta. Předběžný odhad zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 21:43|

Nebyl jogurt ani ratatouille. Nejvyšší správní soud se zastal Lidlu ve sporu o akční zboží

Případ vyprodaného zboží v provozovnách obchodního řetězce Lidl se vrací k Městskému soudu v Praze. Nejvyšší správní soud vyhověl kasační stížnosti, kterou obchodní síť podala, a zrušil rozsudek pražského soudu. Lidl se bránil proti rozhodnutí, které potvrdilo pokutu za přestupky uloženou pražským magistrátem. Částku padesát tisíc korun měl řetězec zaplatit za to, že kontroloři v prodejnách zjistili, že akční výrobky, které Lidl nabízel ve svých letácích, se na prodejně nenachází. Zákazníci je totiž vykoupili hned ze začátku týdne.
30. 9. 2022|

30 let zpět: Teletextová novinka pro zdravotníky a zdravotnická zařízení

Teletextové vysílání České televize začalo nově sloužit také soukromým lékařům a zdravotnickým zařízením. Díky nové službě se aktuálně a rychle dozvěděli, jaké byly zrovna platné zákony nebo také nabídky firem zaměřených na farmakologii a přístrojovou techniku.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
28. 4. 2022|

30 let zpět: Předvánoční nákupy v Praze

Před Vánocemi spousta lidí shání dary pro své blízké na poslední chvíli. Nejinak tomu bylo i o poslední adventní neděli v roce 1991. Reportáž ukazuje tehdejší nabídku zboží i zájem lidí na různých místech Prahy: v obchodním domě, na pěší zóně v centru i na okraji metropole.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
22. 12. 2021|

Spojené státy tvrdí, že nabídly KLDR jednání bez předchozích podmínek

Spojené státy nabídly Severní Koreji jednání bez předchozích podmínek a Pchjongjangu se snažily ukázat, že vůči KLDR nemají nepřátelské úmysly. Řekla to ve čtvrtek americká vyslankyně při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová na zasedání Rady bezpečnosti OSN, která se zabývala úterním testem severokorejské rakety, informovala agentura AP. Podle KLDR je reakce na test rakety přehnaná a ukazuje, že Washington měří dvojím metrem.
21. 10. 2021|

Při hledání nového dodavatele energií je třeba dávat pozor na výši pokut či praktiky zprostředkovatelů

Bývalí zákazníci Bohemia Energy mají na hledání nového dodavatele půl roku. Zatím jim energie dodává dodavatel poslední instance. Při hledání by si měli dát pozor mimo jiné na výši pokuty při odstoupení od smlouvy či na nekalé praktiky některých zprostředkovatelů.
19. 10. 2021|

Laschet chce vyřešit otázku lídra CDU na sjezdu. Média psala, že nabídl funkci

Šéf německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) a kancléřský kandidát konzervativní unie CDU/CSU Armin Laschet chce vyřešit otázku lídra konzervativců na stranickém sjezdu. Oznámil to v prohlášení po debatě s poslaneckou frakcí. Německá média před jeho projevem informovala, že poslancům nabídl předsednickou funkci k dispozici.
7. 10. 2021Aktualizováno7. 10. 2021, 19:22|

Ministerstvu obrany se nedaří dotahovat velké zbrojní nákupy. Mnohé jsou zpožděné

Strategické nákupy pro českou armádu za téměř 70 miliard korun nabírají zpoždění. Ministerstvu obrany se je nedaří dokončit. Jde o bojová vozidla pěchoty, samohybná děla i protiletadlové rakety. Vojáci mluví o nutnosti nahradit zmíněnou zastaralou techniku už přinejmenším šest let. Pokud se smlouvy nepodepíšou do voleb, bude o nich zřejmě rozhodovat nová vláda. Opozice v tom vidí rizika dalšího zpoždění.
22. 5. 2021|

Na stavbu D55 ze Starého Města do Moravského Písku přišlo šest nabídek, nejnižší od Skansky

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obdrželo šest nabídek na stavbu dálnice D55 ze Starého Města na Uherskohradišťsku do Moravského Písku na Hodonínsku. Nejvýhodnější nabídku za 1,951 miliardy korun podala společnost Skanska, jde zhruba o 75 procent předpokládané hodnoty, uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.
1. 4. 2021|

30 let zpět: Rychlé občerstvení pro motoristy

Zdá se, že i okolo československých dálnic se začalo blýskat na lepší časy v gastronomickém odvětví. Vedle Club Hotelu Praha v Průhonicích byl přesně před 30 lety otevřen nový objekt s rychlým občerstvením pro krátké zastavení a osvěžení řidičů. Čím se tolik lišil oproti stávající nabídce pro motoristy?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 3. 2021|

Obyvatelé bytů po H-Systemu zpochybňují cenu, kterou za ně mají zaplatit. Chtějí slevu 85 procent, dostali 15

Družstvo Svatopluk, které sdružuje část obyvatel bytů po H-Systemu v Horoměřicích, zpochybňuje stanovenou cenu, za kterou by si obyvatelé měli své domovy odkoupit. Věřitelský výbor jim nabízí patnáctiprocentní slevu oproti tržním cenám, podle Svatopluku by ale měla být sleva 85procentní. Družstvo navíc tvrdí, že je vlastníkem inženýrských sítí.
26. 9. 2020|

Ceny starších bytů vzrostly za rok téměř o pětinu. Nejdráž je v Praze, ale nejprudší růst zažil sever Čech

Starší byty v Česku stály na konci září téměř o 19 procent víc než před rokem. Průměrná cena činí 66 tisíc korun za metr čtvereční. V Praze je sice nejdráže, ale růst není v metropoli tak velký jako v některých jiných krajích. Nejprudčeji narostla za poslední rok cena bydlení v Ústeckém kraji, kde jsou byty rázem bezmála o polovinu dražší. Mírný pokles zaznamenali v Královéhradeckém a Zlínském kraji.
2. 11. 2019|
168 HODIN

Ministryně Nováková svou tezi o mobilních datech použila v rozhovoru pro 168 hodin několikrát

Slova ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové (za ANO) o mobilních datech pro pořad České televize 168 hodin vysílaný 17. února vyvolala silnou reakci veřejnosti. Ministryně před týdnem tvrdila, že mobilní data jsou v Česku tak drahá proto, že si je Češi nechtějí kupovat. Kdyby si je prý kupovali, operátor by víc vydělal a data by zlevnil. Druhá reportáž přináší další výroky ministryně, které se do původního příspěvku nevešly, a objasňuje okolnosti jejího vzniku. Podle Novákové byla totiž její slova vytržena z kontextu.
25. 2. 2019|