V krvi řidiče kamionu, který při nehodě v Nizozemsku zabil šest lidí, byl kokain

V krvi španělského řidiče kamionu, který při nehodě v Nizozemsku na konci srpna najel do sousedské sešlosti a zabil šest lidí, byl kokain. Vyplývá to z výsledků toxikologického vyšetření, uvedl podle agentury DPA soud v Haagu. Na konci srpna se španělský kamion zřítil z hráze v obci Nieuw-Beijerland poblíž Rotterdamu. Zemřelo šest dospělých, včetně těhotné ženy, dalších sedm osob bylo zraněno.

Šestačtyřicetiletý muž je podezřelý z neúmyslného zabití. Prozatím byl propuštěn z vazby a může zůstat ve vlasti až do zahájení případného soudního procesu. Podmínkou propuštění byl závazek, že se dostaví k přelíčení.

Muž měl podle soudu v krvi stopy po látkách vznikajících při rozkladu drog nebo léků, a užívá kokain. Obžaloba s propuštěním z vazby nesouhlasila, protože se obává, že s ohledem na finanční obtíže by Španěl chtěl opět řídit vozidlo a mohl by způsobit další nehodu, píše server nizozemské veřejnoprávní stanice NOS.

Řidič vypověděl, že utrpěl epileptický záchvat a na nehodu si nepamatuje. Soud oznámil, že toto prohlášení se stále prošetřuje, píše DPA.