V Bratislavě bylo uvedeno do provozu nové autobusové nádraží. Je v podzemí pod obchodním centrem

Zpravodaj ČT Obrovský o novém autobusovém terminálu v Bratislavě (zdroj: ČT24)

Hlavní město Slovenska má od čtvrtka nové autobusové nádraží. Stanice Mlynské Nivy se celá nachází v podzemí pod rozsáhlým nákupním centrem. Terminál zatím odbaví tisícovku spojů denně, kapacitu má ale pětinásobnou. Původně měl fungovat už loni v létě, pandemie ale dokončení oddálila.

Provozovatel zatím očekává, že nádražím projde asi 20 tisíc lidí za den. Míří sem všechny příměstské, vnitrostátní i mezinárodní spoje, které dříve končily na provizorní stanici v Bottově ulici.

Zdejší vzduchotechnika dokáže vyměnit až 60 tisíc kubických metrů vzduchu za hodinu. Zajistí tak větrání, aby prostor nebyl zakouřený zplodinami z výfuků, dodal zpravodaj ČT na Slovensku Petr Obrovský.

Terminál má 36 nástupních stanovišť a sedm výstupních. Obchodní centrum je pak podle serveru slovenského listu SME největším na Slovensku s prodejní plochou 70 tisíc metrů čtverečních.

K nájemcům zde patří i maloobchodní řetězec Lidl, pobočku zde bude mít také internetový prodejce Alza.cz. Parkoviště nabízí kapacitu pro 2150 aut, dodal server.