Princ William a vévodkyně Kate čekají třetí dítě

Britský princ William s manželkou Catherine čekají třetího potomka. Buckinghamský palác uvedl, že královská rodina i panovnice Alžběta II. jsou „zprávou potěšeni“. Vévoda a vévodkyně z Cambridge už mají čtyřletého syna George a dvouletou dceru Charlotte. Stejně jako při předchozích těhotenstvích trpí vévodkyně silnými nevolnostmi a je v péči lékařů.

Kvůli zdravotnímu stavu bude muset vévodkyně zřejmě opět omezit svá veřejná vystoupení. Během prvního těhotenství byla kvůli silným nevolnostem dokonce hospitalizována. Nyní zůstává pod lékařským dohledem v Kensingtonském paláci.

Princ George se měl tento čtvrtek vydat poprvé do školy. V plánu bylo, že ho do Thomas's School v londýnské městské části Battersea doprovodí oba rodiče. Zatím není jasné, zda se tak stane. Naplánováno mají také několik zahraničních cest.

Vévodkyně z Cambridge
Zdroj: Reuters/Hannah McKay

Očekávaný potomek se stane pátým v řadě následnictví trůnu. Prvním je nyní princ Charles, následuje princ William, princ George a princezna Charlotte.

William a Kate, jimž je 35 let, občas hovořili o tom, že chtěli mít rodinu a jedinou otázkou bylo, kolik dětí si přejí. William už v roce 2012 během návštěvy Singapuru řekl, že uvažuje o dvou. Kate ale nedávno v Polsku zažertovala na téma třetí dítě, když přijímala dárek v podobě plyšové hračky. „Teď budeme muset mít více dětí,“ obrátila se s úsměvem na manžela.

Samotná Kate pochází ze tří dětí a údajně měla velmi šťastné dětství. William má pouze mladšího bratra, prince Harryho. Podle AP je ale také možné, že půjdou ve šlépějích královny Alžběty II. a prince Philipa, kteří mají čtyři potomky. 

William a Catherine s dětmi
Zdroj: Christian Charisius/Reuters

Bookmakeři už tipují jméno budoucího princátka

Kate porodila George 22. července 2013 a Charlotte 2. května 2015. Sázkové kanceláře už vypisují kurzy na možné jméno jejich sourozence. Například Paddy Power nabízí osminásobné zhodnocení vkladu u sázek na jméno Alice. Vysoko si stojí také jméno Diana.

Princové William a Harry si minulý týden připomněli 20 let od tragické smrti své matky, princezny Diany. „Vzhledem k nedávnému výročí bude velký zájem o jméno Diana, pokud se narodí holčička,“ domnívá se sázková kancelář. Proti hraje fakt, že Diana je už středním jménem princezny Charlotte.