V pardubické věznici hořelo. Sedm lidí skončilo v péči lékařů, jeden je vážně popálený

Ve věznici v Pardubicích ve středu dopoledne hořelo. Zraněno bylo sedm mužů, kteří se nadýchali zplodin. Jeden z nich je vážně popálený, záchranáři ho vrtulníkem převezli do nemocnice v Praze.

Požár vypukl kolem půl deváté ráno na jedné z cel. Při příjezdu hasičů už byl požár téměř uhašený. Hasiči pak evakuovali další lidi od místa požáru, řekl operační důstojník krajských hasičů.

„Hořelo na jedné z cel, několik lidí se při likvidaci požáru nadýchalo kouře a byli na místě ošetřeni. Popálený není v ohrožení života,“ potvrdila mluvčí věznice Dana Šolcová. Podle nepotvrzených informací hořela matrace na cele.

Mluvčí Šolcová upřesnila, že popáleniny utrpěl jeden z odsouzených, ostatní zranění jsou příslušníky vězeňské stráže. Ti se nadýchali zplodin, jednomu z nich podali zdravotníci infuzi. Zranění zaměstnanci věznice byli převezeni do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi.

Vážně popáleného vězně lékaři uvedli do umělého spánku a připojili na umělou plicní ventilaci. Vrtulník ho pak přepravil do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, uvedl mluvčí záchranné služby Aleš Malý.

Policie na místo vyslala hlídky, nicméně uvnitř nebyly. „Celé si to řešila vězeňská služba. Vyžádala si našeho technika, který je na místě. Víc informací zatím nemám,“ řekla mluvčí policie Dita Holečková.