Brno získá hangáry na Černovických terasách

Brno - Brno má naději, že získá poslední nevyužitý pozemek v blízkosti průmyslové zóny Černovická terasa. Radní dnes schválili záměr koupit sedmiapůlhektarový areál, který byl kdysi součástí letiště Brno-Slatina, od ministerstva obrany za 112 milionů korun. S podmínkami koupě ještě musejí souhlasit městští zastupitelé i ministerstvo.

Kromě pozemků by Brno mělo získat i nemovitosti v areálu včetně dvou leteckých hangárů, kde se dřív opravovaly vrtulníky. Jednu halu zamýšlí radnice využít jako depozitář muzea, druhý jako depozitář Národního divadla Brno či obou velkých brněnských divadel, tedy i Městského divadla Brno.

Areál radnice usilovala získat po léta. Podle náměstka primátora Olivera Pospíšila (ČSSD) se ještě loni jednalo o ceně kolem 180 milionů korun, která ale zástupcům radnice připadala přemrštěná. Ministerstvo ji snížilo na současnou částku. „Za tuto cenu se to vyplatí,“ dodal náměstek. Suma odpovídá 1493 korunám za metr čtvereční, pozemky na Černovické terase dřív město prodávalo investorům za méně než 1000 korun za metr čtvereční.

Daniel Rychnovský (KDU-ČSL), náměstek brněnského primátora (zdroj: ČT24)