Přípravy na závody superbiků vrcholí. Chystá se na ně 85 tisíc lidí

Brno - Masarykův brněnský okruh ožije o víkendu mistrovstvím světa superbiků. Očekávaných 85 tisíc návštěvníků se již během dnešního odpoledne a pátku začne sjíždět k automotodromu. Ani kempy v okolních vesnicích přípravy na davy fanoušků silných strojů nepodcenily.

Každoroční motorkářský svátek láká do Brna příznivce rychlých kol z celé Evropy. Díky krásnému počasí někteří přijeli už dnes, aby měli své místo v kempu jisté. „Přijel jsem včera. Vyjel jsem v osm ráno a okolo desáté večer jsem byl tady. Jezdím sem prakticky každý rok a setkávám se zde se svými německými přáteli,“ uvedl holandský motorkář Hans Lankhof.

„Loni bylo v hlavní den závodu zaparkováno v okolí Masarykova okruhu téměř pět tisíc osobních aut a tři tisíce motocyklů,“ vypočítává mluvčí brněnské policie Pavel Šváb. Letos bude patrně situace podobná. Dopravní policisté jsou však na akci dobře připravení. „Budou obdobná opatření jako v loňském roce. V terénu bude každý den několik desítek policistů. Návštěvníky budeme navádět na parkovací plochy, takže doporučujeme respektovat jak pokyny policistů, tak i pokyny pořadatelů,“ radí Pavel Šváb.

Mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb o přípravách na mistrovství světa Superbiků (zdroj: ČT24)

Do kempů se začínají sjíždět první fanoušci silných motorů

Okolní kempy očekávají příliv nových hostů již během dnešního odpoledne. Závody superbike totiž ve své návštěvnosti začínají konkurovat nejslavnějšímu závodu Grand Prix. „Loni bylo hodně naplněno, měli jsme pomalu víc lidí než o závodech Grand Prix. Hodně volalo Slováků, tak uvidíme, jak se ta kapacita zaplní,“ říká majitelka kempu Jitka Božková.

Samotné mistrovství světa Superbiků začíná na okruhu až v sobotu. Již dnes ale mohou fanoušci silných strojů zajít na náměstí Svobody, kde od půl čtvrté začíná doprovodný program v podobě Dne šampionů, kde nesmí chybět ani populární závodník Max Biaggi.