Otrokovice Bártu neobměkčily, obchvat zůstane zpoplatněn

Otrokovice - Jen krátce si Otrokovice užívaly volnější centrum města, když veškerá tranzitní doprava začala využívat nově vybudovaný obchvat. Situace po 1. lednu je ale téměř stejná jako v době, kdy se po dálnici kolem Otrokovic jezdilo bezplatně. Vedení města se proto obrátilo na ministerstvo dopravy se žádostí, aby obchvat Otrokovic nebyl zppoplatněn. Podle MF DNES ale se svým požadavkem u ministra Víta Bárty (VV) neuspělo.

Silnice R55 spojující Otrokovice s Hulínem byla slavnostně otevřena na začátku prosince a znamenala napojení na dálnici D1. Radnice slibovala, že otevření tohoto úseku významně uleví dopravě v centru Otrokovic. Od 1. ledna 2011 na něj však auta bez dálniční známky nesmí a vedení radnice tvrdí, že ve městě je nárůst dopravy patrný.

Na ministra dopravy apeluje i jih Moravy

Podobné zkušenosti má i Brno, které žádá zrušení zpoplatněného úseku dálnice D1 v těsné blízkosti města. Rada Jihomoravského kraje dnes schválila dopis ministru dopravy Vítu Bártov, v němž žádá o udělení výjimky, díky které by řidiči v úseku mezi Kývalkou u Rosic a Slatinou opět nemuseli platit. Ministerstvo dopravy dalo v posledním období opakovaně najevo, že žádné výjimky udělovat nehodlá.