Dvě desítky hostů hotelu v Praze měly zažívací potíže, pět skončilo v nemocnici

Zhruba dvě desítky hostů hotelu v pražských Strašnicích měly v úterý zažívací potíže, pět z nich bylo převezeno do nemocnice. Na webu to oznámila pražská hygienická stanice. Příčiny potíží zatím nejsou známy, hygienici provádějí rozbory.

Zažívací problémy se objevily dopoledne u hostů hotelu v Bečvářově ulici. „Nakonec jsme měli v péči šest lidí, z čehož pět jsme následně odvezli do nemocnice k další péči,“ popsala situaci Mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jana Poštová. Lidé převezení do nemocnice byli podle ní při vědomí. „Jednalo se vesměs o stejné potíže – celková slabost, nevolnost, zvracení,“ dodala.

Hygienici odebírají vzorky k laboratornímu rozboru a jsou v kontaktu s nemocnicí, kam byli převezeni lidé s nejvážnějšími potížemi.

„V této chvíli s ohledem na probíhající šetření lze pouze uvést, že se u hostů objevily potíže typu nevolnost, zvracení, střevní obtíže, kolapsové stavy,“ sdělili na webu stanice. Zvýšená teplota u hostů prozatím zaznamenána nebyla. „Personál stravovacího provozu hotelu žádné zdravotní problémy neudává,“ doplnili hygienici.