Na Pardubicku vzplál pneuservis ve výstavbě. Oheň je pod kontrolou

Ve Starém Mateřově na Pardubicku hoří pneuservis ve výstavbě. Škoda už přesáhla jedenáct milionů korun a možná ještě vzroste. Kouř se šířil na obec Barchov, hasiči proto doporučili, aby její obyvatelé zbytečně nevycházeli ven a nevětrali. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 20:45, řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Dodala, že Barchov už není kouřem ohrožen.

„Došlo zde s největší pravděpodobností k požáru nákladního automobilu a vrtací soupravy. Dle svědecké výpovědi byly plameny pod vrtací soupravou na zemi a hořel i motor vrtací soupravy. Požár se přenesl přes dřevěnou střešní konstrukci do celého objektu,“ řekla Horáková. 

Požár byl ohlášen zhruba v 17:50 hodin. Na místo vyjelo osm jednotek požární ochrany, profesionálních i dobrovolných, později přibyly dvě další. Plameny se rozšířily na celou střechu o rozměrech zhruba osmdesát krát dvacet metrů. Hasiči museli zřídit kyvadlovou dopravu vody.

Definitivní likvidace požáru podle Horákové potrvá ještě dlouho, bude nutné rozebrat stavební konstrukce. Některé jednotky už odjely, další zůstávají. Na místě je vyšetřovatel hasičů, přijede i zástupce Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, doplnila mluvčí.