Plzeňská fakultní nemocnice otevře moderní stravovací zařízení

Zaměstnancům i pacientům borského areálu Fakultní nemocnice Plzeň začne v polovině června sloužit nový stravovací provoz. Přestavba staré jídelny byla zahájena v roce 2019, druhá fáze začala loni v březnu. Stavební úpravy stály 85 milionů korun, na dalších 42 milionů korun přišlo vybavení provozu.

Kromě moderního zařízení a nejnovějších technologií nabízí prostory jídelny v nemocnici i novou kavárnu a bistro se zastřešenou terasou.

„Jsem moc rád, že díky tomuto projektu můžeme našim zaměstnancům nabídnout mnohem komfortnější stravování, a to nejen co se týče nových prostor, ale i kvalitnější přípravu pokrmů a pestřejší skladbu jídel,“ řekl ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Budou chřestové nebo jahodové týdny

Personál bude mít v pracovní dny na výběr ze dvou polévek, čtyř druhů jídel nebo zeleninový talíř. Jídelna denně uvaří více než dvanáct set porcí pro zaměstnance i pacienty.

Pracovníkům nabízí kuchyně i speciální gastro týdny, například chřestový, připravuje se také jídelníček s mnoha variacemi jahod. Kuchaři budou nabídku postupně rozšiřovat s důrazem na vlastní výrobu.

„Nové technologické vybavení stravovacího provozu FN Bory patří k nejlepším na jihozápadě Čech. Kuchyně je vybavena konvektomaty, sklopnými kotli a tlakovými multifunkčními pánvemi. Samozřejmostí je napojení zařízení na kontrolní systém sledování kvality a možnost dálkového přenosu dat při pomalé přípravě pokrmů v konvektomatech,“ dodal technicko-provozní náměstek nemocnice Milan Topinka.

Pro pracovníky v nejjižnější části rozlehlého areálu nemocnice během polední špičky zajistila kyvadlovou autobusovou dopravu do stravovacího zařízení. Zaměstnanci mohou využít studený salátový i teplý bar. Kavárna a bistro Arma s doplňkovým prodejem bude k dispozici i návštěvníkům fakultní nemocnice.