Za útok sekerou na dva lidi dostal muž z Aše výjimečný trest. Odsedět si má 24 let

Za loňský útok sekerou na poštovního doručovatele a jeho přítelkyni v Aši vyměřil Krajský soud v Plzni jednadvacetiletému Patricku Wächterovi výjimečný trest 24 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Uznal ho vinným z pokusu o dvojnásobnou vraždu a z pokusu o podvod. Wächter se u soudu k činu přiznal, tvrdil však, že vraždit nechtěl.

Podle soudu si Wächter loni před Vánocemi nechal poslat na dobírku na smyšlené jméno historický revolver na konec odlehlé ulice v Aši-Mokřinách. Neměl ale v plánu za něj platit. Když mu doručovatel balíček podával, zaútočil na něj Wächter sekerou s úmyslem zavraždit jej a zásilku si vzít, zaznělo v rozsudku.

Mladý muž poté zaútočil i na přítelkyni doručovatele, která do té doby seděla v autě. Jednadvacetiletého pošťáka a sedmnáctiletou dívku zranil na hlavě, ukradl zásilku a odešel. Oba napadení útok s vážnými zraněními přežili.

Útočil na bývalého spolužáka

Plzeňský krajský soud obžalovanému kromě trestu odnětí svobody nařídil také zaplacení škody zdravotní pojišťovně, majiteli revolveru a oběma napadeným více než 1,9 milionu korun.

Wächter se sice u soudu přiznal, ale tvrdil, že doručovatele zabít neplánoval. Sekeru si přinesl schovanou pod bundou jen pro případ nutnosti jako donucovací prostředek. Prý ji chtěl jen napřáhnout. Podle soudu zaútočil, protože na místě zjistil, že doručovatel je jeho bývalý spolužák, který by ho mohl identifikovat. Proč mu zasadil dvě rány a dívce čtyři, u soudu vysvětlit nedokázal.