Muž podle starosty zaútočil sekerou na pošťáka. Policie na Karlovarsku po pachateli pátrá

Policie pátrá po pachateli násilného trestného činu, který se stal v pátek dopoledne v Aši na Karlovarsku. Podle dostupných informací mladý muž napadl sekerou doručovatele pošty a jeho přítelkyni. Oba utrpěli vážná zranění. Podle policie je z útoku podezřelý dvacetiletý Patrick Wächter z Aše. Policie nabádá svědky, aby se ho nepokoušeli zadržet.

Starosta Aše Dalibor Blažek (HNHRM) sdělil, že podle jeho informací chtěl útočník převzít zásilku pro známého, a když mu ji poštovní doručovatelé nevydali, napadl je sekerou.

Zraněné ve vážném stavu na místě ošetřila záchranná služba a převezla je do plzeňské fakultní nemocnice, oznámil mluvčí karlovarské záchranné služby Radek Hes. Podle starosty jsou oba mimo ohrožení života.

„Předpokládám, že když policie zveřejnila identitu i fotografii hledaného na sociálních sítích, tak jakmile se ukáže venku, lidi na něj upozorní. V Aši je to známá osoba, už před časem se podílel na přepadení zdejší benzinky,“ upozornil starosta Blažek. 

Hledaný mladík je 170 až 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, má modré oči a světlé vlasy. Zdánlivé stáří je 19 až 22 let. Ozbrojený je pravděpodobně sečnou zbraní.

Podle informací, které policie zveřejnila na webu, je oblečený do béžové bundy s kapucí a tmavých kalhot. Policie nabádá případné svědky, aby se ho nepokoušeli zadržet a hned informovali policii.