V Havlíčkově Brodě začala oprava výpadovky na Jihlavu. Dopravní kolaps na sebe nenechal čekat

UVR: V Havlíčkově Brodě začala oprava výpadovky na Jihlavu (zdroj: ČT24)

V Havlíčkově Brodě začala oprava Lidické ulice, současně je uzavřena další frekventovaná ulice Dolní. Důsledkem je dopravní kolaps, podle místostarosty Libora Honzárka (TOP 09) by se měli řidiči městu vyhnout, pokud mohou.

Havlíčkobrodská radnice předem upozorňovala, že série uzavírek v čele s omezením provozu v Lidické ulici – tedy výpadovce směrem k dálnici D1 a na Jihlavu – může město zcela ochromit. Pondělní ráno ukázalo, že obavy nebyly liché.

V Lidické ulici, která je součástí silnice I/38, se bude do 27. října v jednom úseku poblíž světelné křižovatky jezdit kyvadlově pouze jedním pruhem – obvykle jsou přitom k dispozici čtyři pruhy. V dalším úseku je uzavřen v každém směru jeden ze dvou pruhů. Zároveň je uzavřen most na Dolní ulici, kde se bude rovněž pracovat do konce října.

Kvůli ucpanému hlavnímu tahu začali řidiči v pondělí hledat jiné cesty, problémy se tak přelily i na ostatní silnice ve městě. „Pokud by to šlo, doporučujeme do Havlíčkova Brodu nejezdit. Ostatní musíme požádat o trpělivost,“ řekl místostarosta Honzárek.

Zpoždění má ve městě každý – nejen ten, kdo jede autem, ale i cestující v autobusech. „Silnice jsou vesměs ucpané stojícími vozidly, máme zpoždění. Některé spoje musíme vynechávat,“ řekl Lubomír Hepner z technických služeb, který má MHD na starosti.

V Havlíčkově Brodě je uzavřena ještě část Mírové ulice, kudy auta vyjíždějí směrem na Bartoušov. V úterý přibude i uzavírka části Chotěbořské ulice. Kvůli rekonstrukci rozvodů plynu nebudou auta jezdit mezi Pražskou a silnicí I/34 až do poloviny listopadu.