U Tlumačova se srazil autobus s dodávkou. Při nehodě se zranilo pět lidí

U Tlumačova na Zlínsku se ve středu po poledni srazil autobus městské hromadné dopravy s dodávkou. Při nehodě se zranilo pět lidí, nejvážněji řidič dodávky. V autobuse bylo v době nehody třicet cestujících. Silnice I/55 poblíž čerpací stanice Skalka je zatím průjezdná, ale policisté ji mohou kvůli vyšetřování dočasně uzavřít.

Nehoda se stala kolem půl jedné na křižovatce silnice I/55 a silnice vedoucí do otrokovické části Bahňák. Řidič dodávky po ní zůstal zaklíněný ve vozidle a museli ho vyprostit přivolaní hasiči. „Osobu jsme následně předali do péče záchranářů,“ řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Zdravotníci na místě ošetřili celkem pět lidí, řidič dodávky podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petra Olšana utrpěl těžké zranění. „Jedno zranění bylo středně těžké a dvě lehčí. Řidič autobusu utrpěl psychický šok. Zraněné jsme převezli na úrazové ambulance a urgentní příjem Baťovy nemocnice ve Zlíně,“ řekl Olšan. 

Podle mluvčího Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěcha Cekoty havaroval dvanáctimetrový autobus Iveco Urbanway na lince číslo 55. „Dodávkový automobil jedoucí od Otrokovic směrem do Tlumačova narazil do boku a zadního kola autobusu, který vyjížděl z vedlejší silnice od Štěrkoviště a odbočoval vlevo směrem do Otrokovic,“ řekl mluvčí.

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče autobusu byla negativní. Policisté nehodu na místě stále vyšetřují, dočasně mohou silnici uzavřít.