V Teplicích řeší útok na muslimy. Muž a žena jim vyhrožovali zabitím

Tepličtí policisté obvinili muže a ženu, kteří údajně v sobotu v šanovském parku verbálně napadli cizinku a jejího manžela. Důvodem měla být jejich rozdílná etnická příslušnost a náboženské vyznání. Podle informací na sociálních sítích šlo o muslimy.

Jeden z údajných útočníků měl na manžela cizinky vytáhnout plynovou pistoli a vyhrožovat mu zabitím kvůli náboženskému vyznání. 

„Celý incident eskaloval poté, co na místo přijel manžel cizinky, která se cítila napadena. Chtěl si vyjasnit okolnosti útoku s mužem, který měl jeho manželce vyhrožovat. Konflikt vyvrcholil tím, že muž, který předtím ženu verbálně napadl, vytáhl plynovou pistoli, tu natáhl a mířil s ní na manžela,“ shrnul mluvčí policie Ústeckého kraje Daniel Vítek.

Oznámení přijala policie v sobotu kolem 18. hodiny. „Jediným podezřelým není čtyřicetiletý muž, ale podezřelá je i čtyřiačtyřicetiletá žena, která měla poškozenému taktéž vyhrožovat zabitím kvůli jeho náboženskému vyznání,“ upřesnil mluvčí.

Policie oba viní z násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. „My jsme obě podezřelé osoby bezprostředně po incidentu zadrželi. V současné době jsou vyšetřováni na svobodě,“ dodal Vítek. Oběma hrozí až tři roky vězení.