Drnovice opravují fotbalový stadion. Roky chátrání končí

Drnovice začaly svépomocí opravovat fotbalovou ruinu (zdroj: ČT24)

Na fotbalovém stadionu v Drnovicích na Vyškovsku se po víc než deseti letech pracuje – obec začala zchátralou ruinu svépomocí opravovat. Vlastníkem stadionu se stala loni v listopadu, když ho po dlouhých peripetiích koupila od soukromé společnosti.

Fotbalový stadion je na první pohled dominantou Drnovic, zabírá totiž dva hektary. Na jeho ochozy by se vešlo čtyřikrát víc lidí, než ve vsi žije obyvatel. Jeho slávu z devadesátých let připomíná jen zachovalý nápis, ze zbytku se stala ruina.

„Hrála se tady první liga, zná nás celá Evropa. Ještě si pamatuju Druláka, když tady běhal kolem stadionu,“ zavzpomínal obyvatel Drnovic Dušan Háněl.

Fotbalový stánek, který v minulosti hostil i zápasy evropských pohárových soutěží, se teď Drnovičtí pokouší opravit. „Pracovníci vyklidili zázemí tribuny A, což skýtá asi 25 místností. Bylo tady spousta nepořádku po původních majitelích,“ řekl místostarosta obce Jiří Dvořák.

Během dvou víkendů dobrovolníci třeba rozebrali a odvezli sádrokartonové zničené kóje, které v těchto místech kdysi sloužily novinářům. „Největším problémem budovy je špatná izolace. Tam, kde není střecha, protéká dešťová voda,“ uvedl Dvořák. Práce probíhají i na rozvodech vody a topení.

Přeprodej stadionu v Drnovicích
Zdroj: ČT24

Stadion od roku 2006 bez údržby chátral. Do oprav se obec mohla pustit až od listopadu loňského roku, kdy ho za osm a půl milionu korun koupila od společnosti Mengas. Firma stadion vydražila v březnu 2016 o téměř tři miliony levněji.

Hrací plochu stadionu nyní využívá místní fotbalový klub. Útroby tribuny s kancelářemi a zázemím pro hráče plánují drnovičtí radní po opravách využít komerčně.