Slavkov obléhají silničáři. Rekonstruují obchvat a opravují silnici

Silničáři opravují silnici a obchvat u Slavkova (zdroj: ČT24)

S dalším dopravním omezením bojují řidiči na jednom z hlavních tahů ze Slovenska na Brno. Ředitelství silnic a dálnic tam začalo opravovat pravý jízdní pruh silnice I/50 u Slavkova. Na trase jde během jednoho měsíce už o druhou uzavírku, souběžně dělníci opravují i slavkovský obchvat.

Místo dvou pruhů je na silnici I/50 u Slavkova k dispozici jeden a přibyly také značky omezující rychlost. Silničáři začali opravovat výmoly. „Nejhorší jsou krajnice, kde se nachází pravá stopa vozidla a kde jsou umístěné kanalizační šachty,“ popsal starosta Slavkova Michal Boudný (ČSSD).

Osmnáct tisíc aut denně má teď o polovinu méně místa na silnici, druhou polovinu zabraly stroje. „Je třeba velmi pečlivě sledovat dopravní značení a všem řidičům doporučuji, než na tento úsek vyjedou, i číst dopravní informace,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Mapa objízdné trasy Slavkovem
Zdroj: ČT24

Kromě rekonstrukce silnice první třídy před měsícem začaly i rekonstrukce nedalekého slavkovského obchvatu. Stejný počet aut musí místo okolo města jezdit přímo jeho středem. Aby chodci zvládli přejít silnici na druhou stranu, muselo město omezit rychlost na třicet kilometrů v hodině. „Hrůza, bývá tu fronta aut až k Vážanům,“ postěžovala si jedna z místních obyvatelek Zdeňka Tomanová.

Práce na silnici trápí i majitele benzinek Pavla Bendu. Obě leží právě na obchvatu. „Auta sem nemohou z jedné strany vjet, tržeb nám ubylo,“ řekl majitel benzinek. Všechny opravy skončí v červenci, kdy se uleví místním, řidičům a spokojený bude i majitel čerpací stanice.