V Opavě najel trolejbus do zastávky. Težce zraněnou osobu transportoval vrtulník

Na zastávce v Hlučínské ulici v Opavě po 8 . hodině najel trolejbus do zastávky. Na místě byl těžce zraněn člověk, kterého trolejbus zachytil. Uvedla to policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Příčiny nehody zatím nejsou známy, podle mluvčí je možné, že šlo o technickou závadu.

„Čtyřiašedesátiletý řidič zastavil a chtěl popojet trolejbusem, který se najednou rozjel. V nízké rychlosti narazil do zastávky a dělníka,“ řekla Viačková. V trolejbusu v době nehody nebyli žádní cestující, řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté podle mluvčí zjišťují, zda šlo o pochybení řidiče či technickou závadu.

„Kvůli nehodě byl poškozen i domek poblíž místa události,“ uvedl redaktor České televize Jan Pirkl, podle jehož zjištění bude muset být stavba s největší pravděpodobností stržena.

Na místě zasahovali záchranáři, zraněnou osobu transportoval do ostravské fakultní nemocnice vrtulník. V lokalitě kromě policistů a hasičů bylo také vedení místního dopravního podniku, které se snaží objasnit příčiny havárie.

Tragická nehoda i v Ostravě

Nehoda trolejbusu se stala i v úterý večer v Ostravě. Na přechodu pro chodce na křižovatce Sokolské třídy a ulice Na Hradbách tam po 18. hodině srazil trolejbus pětašedesátiletou ženu, která na místě zemřela.

Policejní mluvčí uvedla, že devětapadesátiletý řidič jel ve směru od Dvořákovy ulice a ženu zaregistroval na levém chodníku, „Podle jeho prvotního vyjádření žena šla po vyznačeném přechodu pro chodce a zleva plynule vstoupila do vozovky. V pravé polovině přechodu trolejbus ženu zachytil,“ řekla Viačková.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl dodal, že žena byla ihned po kolizi v bezvědomí. „Došlo u ní i k selhání dechu a oběhu. Zasahující lékař u postižené při prvotním vyšetření shledal známky vícečetných a smrtelných poranění, kterým pacientka na místě podlehla,“ uvedl Humpl.

Řidič trolejbusu nebyl pod vlivem alkoholu. Policie pokračuje ve vyšetřování příčin nehody a hledá její svědky.