Pendolino u Olomouce nouzově zastavilo u přejezdu. Projelo na červenou

Na koridoru u Olomouce projelo Pendolino návěstidlo zakazující jízdu. Nouzově zastavilo u přejezdu, nikdo nebyl zraněn. Cestují odjeli rychlíkem.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala Pendolino neohrozilo jiné vlaky. „Nemám informace o tom, že by byl použit signál generální stop,“ řekl Drápal serveru Novinky.cz.

„Podle našich informací tam v 10:13 došlo k nedovolené jízdě vlaku Pendolino za návěstidlo zakazující jízdu. Při nehodě nebyla ohrožena jiná vlaková cesta ani jiná souprava,“ uvedl Drápal, podle kterého souprava jela z Bohumína do Prahy.

Pendolino zůstalo stát na přejezdu zhruba 400 metrů od stanice Grygov. Na místo nehody přijela policie i vyšetřovatel ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Zasahovali tam také hasiči. „Hasiči 115 cestujícím pomohli z vlaku vystoupit a doprovodili je na nádraží, kde pro ně za necelou hodinu přijel rychlík jedoucí do jejich cílové stanice,“ řekla jejich mluvčí Vladimíra Hacsiková.

Ve vlaku Pendolino cestovala také jedna tělesně postižená žena na invalidním vozíku, kterou hasiči spolu se třemi rodinnými příslušníky převezli na hlavní nádraží v Olomouci.

Policie kvůli nehodě musela zajistit odklon dopravy u železničního přejezdu v Grygově, kde se začaly tvořit kolony automobilů.

„Veškeré okolnosti a souvislosti nehody zjišťujeme ve spolupráci s Drážní inspekcí,“ podotkla policejní mluvčí Irena Urbánková.