Další dopravní omezení za Brnem. U Černé Hory opravují most

Opravy mostu na silnici I/43 mezi Brnem a Svitavami přivedly od pondělka do centra Černé Hory tisíce aut. Výluka, která potrvá půl roku, je nutná kvůli havarijnímu stavu mostu. Dělníci uzavřeli pruh silnice ve směru do Brna, od poloviny září se přesunou do protisměru.

Několik upozorňujících značek, vyznačená objížďka a zákaz vjezdu. I přesto stovky nepozorných řidičů pokračují u Černé Hory na Brno a musí se otáčet do protisměru u blízké čerpací stanice. Důvodem uzavírky silnice je nutná oprava blízkého mostu. Po letech provozu má nefunkční izolaci a zatéká do něj.

Opravovaný most u Černé Hory
Zdroj: ČT24

Až šestnáct tisíc aut denně musí stavbu objíždět přes centrum Černé Hory. Přes silnici přitom vede jen jeden přechod pro chodce. Radnice tady proto chtěla během oprav umístit semafor, to se ale zatím nepodařilo. „Dopravní policie v Blansku nám slíbila, že to tu bude monitorovat a v případě, že zjistí, že je semafor potřeba, tak ho sem nechá umístit,“ řek starosta Černé Hory Ondřej Měšťan (nez.). Celých dvanáct měsíců Černohorští navíc na hlavní ulici nemohou zastavit. Všude jim to zakazují značky.

Do poloviny září budou dělníci pracovat na levé straně mostu ve směru na Brno. Pak se přesunou na druhou stranu, kde zůstanou do prosince.