Jihočeská ČSSD chce jako volebního lídra starostu J. Hradce. Mládek neuspěl

Jihočeská sociální demokracie navrhuje jako svého lídra pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny starostu Jindřichova Hradce Stanislava Mrvku. Definitivní podobu kandidátky ale musí ještě schválit celostátní vedení ČSSD. Předseda jihočeských sociálních demokratů a hejtman Jiří Zimola uzavírá kandidátní listinu kraje na posledním 22. místě.

„Pro Stanislava Mrvku se na pozici lídra vyslovilo na pondělním zasedání všech 17 členů krajského výkonného výboru strany,“ řekl tajemník krajského výboru ČSSD Karel Vrkoč.

Na druhé místo je navržen bývalý starosta Písku Ondřej Veselý, na třetí náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. 

Mládek až na 10. místě

V souvislosti s pozicí lídra jihočeské ČSSD pro podzimní volby se mluvilo o bývalém ministru průmyslu a obchodu Janu Mládkovi. Ten je ale až na 10. místě kandidátní listiny. Tu uzavírá hejtman Zimola, jenž už před časem uvedl, že jeho ambicí v současnosti není poslanecký mandát.

Vedení ČSSD už návrhy na lídry 13 krajských kandidátek schválilo minulý týden. Zbývaly ale jižní Čechy, odkud vedení nedostalo žádný návrh. O konečné podobě kandidátek budou na závěr hlasovat krajské organizace.