Úřad Olomouckého kraje je bez ředitelky. Štěpánková na post rezignovala

Změna ve vedení olomouckého krajského úřadu (zdroj: ČT24)

Podle informací České televize v pondělí rezignovala ředitelka Krajského úřadu Olomouckého kraje Lucie Štěpánková. Právě tlak na její konec v čele úřadu byl jedním z důvodů odvolání hejtmana Oto Košty (ANO).

Exhejtman Košta, který byl zastupitelstvem zvoleným za hnutí ANO opakovaně vyzýván k odvolání Štěpánkové,  již dříve poznamenal, že „neshledával manažerská pochybení na její straně.“  

„Po rezignaci ředitelky krajského úřadu Lucie Štěpánkové je pověřena řízením úřadu její zástupkyně a vedoucí odboru kanceláře ředitele Svatava Špalková,“ uvedla mluvčí kraje Kamila Navrátilová. Hejtman Ladislav Okleštěk (ANO), který byl do funkce zvolen minulý týden, by nyní měl vyhlásit výběrové řízení na obsazení uvolněného místa ředitele krajského úřadu. „Termín kdy, nebo do kdy musí hejtman výběrové řízení vyhlásit, zákon nestanovuje,“ podotkla Navrátilová.

Lucie Štěpánková, která vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Palackého a poté pracovala ve Fakultní nemocnici v Olomouci, se ředitelkou olomouckého krajského úřadu stala předloni v červnu. Od roku 2012 zde působila na odboru zdravotnictví, posléze zastávala místo tajemnice hejtmana a byla také vedoucí odboru tajemníka hejtmana.

Štěpánkovou do funkce jmenoval bývalý hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD). Nahradila tak ředitele Michala Malacku, který vedení krajského úřadu opustil předloni v dubnu z osobních důvodů. Uvedl tehdy, že se chce více věnovat odborné práci na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Ředitelem krajského úřadu byl od začátku roku 2014.