V Jeseníkách narazil lyžař bez přilby do stromu. Na místě zemřel

Devětadvacetiletý lyžař bez ochrany hlavy vyjel v sobotu dopoledne ze sjezdovky v Karlově pod Pradědem. Po nárazu do stromu zemřel na místě. Policie událost vyšetřuje.

Nedlouho po nehodě dorazili na místo záchranáři z Horské služby. „Zjistili jsme, že si lyžař, který neměl ochrannou přilbu, nárazem do stromu přivodil větší množství zranění. Ve chvíli, kdy jsme přijeli, byl bez známek života,“ uvedl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla se neštěstí stalo okolo 10:30, na místo byl vyslán i vrtulník. Pracovníci horské služby, kteří dorazili na místo, začali vzhledem k selhání životních funkcí postiženého s resuscitací. „Po konzultaci s operačním střediskem svezli muže za stálého poskytování pomoci ze svahu, aby si jej do péče mohli převzít záchranáři,“ uvedl Humpl. Snahy muže oživit ale vyšly na prázdno.

Klimeš v souvislosti s nehodou vyzval lyžaře v Jeseníkách k maximální opatrnosti při jízdě a ohleduplnosti k druhým. Lyžaři by podle něj měli dodržovat desatero pro bezpečný pohyb na sjezdovkách, které je na webu Horské služby.