Do útrob zřícené haly se spustila klec s dělníky. Začaly práce před odklízením

V hale, kde se zřítila střecha, začaly odklízecí práce (zdroj: ČT24)

V České Třebové začaly přípravné práce, které předcházejí odklizení torza zřícené střechy sportovní haly. Na místo dorazil jeřáb s klecí, díky níž mohou pracovníci prozkoumat vnitřek objektu. Ve středu by měl jeřáb nadzvednout dřevěné střešní vazníky, aby je mohl ohledat soudní znalec.

Stavební firma začala odklízet cihly, suť a části plachty u obvodových zdí. „Co se týká samotného pokračování ohledávání místa soudním znalcem a námi a vyzvedávání konkrétních vazníků a dalších věcí, které potřebujeme ohledat a nafotit, to začne zřejmě ve středu,“ popsala situaci mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Studio: Škola se snaží z haly zachránit technologie (zdroj: ČT24)

Střecha se zřítila v sobotu 14. ledna večer během florbalového turnaje. Všem osmi desítkám lidí se podařilo včas utéct, dva z nich se na útěku lehce zranili. Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Místo střeží policisté, po dokončení prohlídky zajistí ostrahu objektu kraj jako jeho vlastník.

Škola se snaží zachránit, co ještě jde

Střední technická škola, která halu měla využívat, se snaží ještě zachránit technologie v prostoru šaten a vestibulu, který nebyl pádem střechy zasažen. Správci vypustili potrubí, aby v mrazu nepopraskalo.

„Opět tento prostor vytápíme a spustili jsme částečně i vzduchotechniku. Pochopitelně bude teď záležet na tom, kdy budou odklizeny trosky, abychom se pokusili ještě provizorně zastřešit tuto část a zabránili škodám na technologiích třeba zatečením,“ řekl České televizi ředitel VOŠ a SŠ technické v České Třebové Milan Kment.