V bývalé budově České televize v centru Brna vzniknou kanceláře a moderní restaurace

V jednom z bývalých sídel České televize v brněnské Běhounské ulici by měl v budoucnu vzniknout moderní gastronomický provoz s odpočinkovou zónou a kanceláře pro mladé kreativní technologické firmy. O svých představách informoval nový majitel budovy v centru města, společnost Swantonfield.

Společnost Swantonfield koupila budovu v Běhounské ulici loni v říjnu v dražbě za osmdesát jedna milionů korun. Po více než dvou měsících jednatel společnosti odtajnil, jaké plány s budovou ze třicátých let, která původně sloužila bance a od 90. let v ní bylo ředitelství a kanceláře brněnského studia České televize, společnost má. „V prostorách původní bankovní haly v přízemí si představujeme moderní gastroprovoz,“ popisuje jednatel společnosti Swantonfield Josef Vojta.

Osobité kanceláře v centru města by mohly ocenit mladé, kreativní firmy

O patro výš by měla vzniknout odpočinková zóna, kde by se prolnul společenský život s životem firem. Kancelářím by mělo patřit zbylých pět pater. „Tam bychom chtěli nalákat mladé, kreativní a technologické firmy. Jsme přesvědčeni, že právě tenhle typ firem ocení osobitější kancelář, než třeba kancelář na kraji města,“ vysvětluje Josef Vojta.

Ve svých plánech majitelé počítají i se stávající kavárnou v přízemí, která by měla doplnit vedlejší restauraci. „Nový majitel budovy sem občas přijde na kávu, ale zatím jsme o tom, jak to s kavárnou bude vypadat a jaké budou podmínky, nemluvili,“ říká provozní kavárny Café TeeVee Dita Bosáková. O ceně oprav a přesném termínu jejich začátku investor zatím mluvit nechce.

Co vznikne v budově druhého bývalého sídla brněnského studia České televize, v paláci Typos, zatím jasné není. Nový majitel ho v prosincové dražbě získal za sedmdesát milionů, své plány ale tají.