Ve Frýdku-Místku skončila koalice. Naše město vypovědělo smlouvu

Ve Frýdku-Místku se rozpadla menšinová koalice tvořená ČSSD a Naším městem F-M. Koaliční smlouvu vypovědělo Naše město.

Jeho zastupitelé se spolu s členy hnutí ANO na pondělním zasedání pokusili odvolat primátora Michala Pobuckého (ČSSD), avšak k úspěchu jim chyběly dva hlasy. Uvedla to úterní MF Dnes.

Podle náměstka primátora Jiřího Kajzara z Našeho města tomuto hnutí vadilo víc věcí. „Nelíbila se nám třeba podpora obchodního centra Frýda, kde sociální demokraté tlačili stavbu propojky pro autobusy,“ řekl listu. Opozici se podle zjištění redaktory České televize Lucie Poništové nezdála ani rekonstrukce kina Petra Bezruče za 260 milionů korun.

Koalice v Frýdku-Místku se rozpadla

Během schůze zastupitelé neprobrali ani jeden bod. Zasedání bylo plné přestávek pro jednání politických klubů. Při hlasování o odvolání primátora nakonec odpoledne chyběli dva komunističtí poslanci, kteří původně ráno pomohli prosadit tento bod na program jednání. Primátor Pobucký po ukončení jednání řekl, že do 15 dnů musí podle zákona svolat nové zasedání zastupitelstva.

Volby ve Frýdku-Místku vyhrálo v roce 2014 hnutí ANO, které pak vytvořilo koalici s ČSSD. Sociální demokraté ale později smlouvu vypověděli a vytvořili menšinovou koalici s hnutím Naše město F-M s tichou podporou KDU-ČSL a KSČM.