Trať v centru Liberce čeká oprava, tramvaje rozsáhlá výluka

Náročné léto čeká cestující v liberecké městské hromadné dopravě. Dopravní podnik oznámil hned několik výluk, první z nich začnou již v pátek. S nejrozsáhlejší z nich počká dopravní podnik ještě týden, poté však přestanou jezdit tramvaje přes Soukenné náměstí. Po své trase tak nepojede žádná linka.

Výluka tramvajové tratě v centru Liberce začne 9. července a potrvá do 21. srpna. „Na Soukenném náměstí je třeba opravit část tramvajové tratě, která je po 22 letech provozu ve špatném stavu. Jsou tam ojeté kolejnice a hlavně jsou tam až o 30 centimetrů propadlé panely před OD Dunaj směrem k Pražské ulici. Musíme zjistit příčinu, opravit to a jednu stopu udělat novou, aby vydržela dalších hodně let,“ zdůvodnil chystanou uzavírku provozně-technický ředitel Ludvík Lavička.

Přes Soukenné náměstí projíždějí všechny tramvajové linky liberecko-jabloneckého provozu, a tak se všech také výluka dotkne. Vůbec nebudou o prázdninách tramvaje jezdit na Lidové sady, kde je nahradí autobusy. Svézt se po kolejích tak bude možné pouze od Rybníčku do Horního Hanychova a mezi Jabloncem, resp. Vratislavicemi nad Nisou a Fügnerovou.

Omezení provozu tramvají ale není jediná komplikace, která na cestující v Liberci čeká. Jich, ale i řidičů se dotkne uzavírka na třídě Dr. Milady Horákové a také rekonstrukce mostu přes Nisu, kvůli které bude neprůjezdná Londýnská ulice. Omezení se dotknou autobusových linek, a to již od pátku.