Muži, který střílel na exekutora, hrozí až pět let vězení

Policie obvinila šestačtyřicetiletého muže, který v úterý vystřelil v Napajedlech na Zlínsku na exekutory. Za vyhrožování s cílem působit na úřední osobu mu v případě uznání viny hrozí až pět let vězení. Muž, který střílel z legálně držené zbraně Browning ráže 6,35 milimetru, bude stíhaný na svobodě.

„Z ohledání místa činu a výslechů jsme došli k závěru, že muž vystřelil z legálně držené zbraně jen jednou. A to ve chvíli, kdy exekutoři z bytu před mužem, který na ně uvnitř zbraní mířil, utekli nejprve na chodbu a poté po schodišti dolů,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Zbraň odešlou kriminalisté na balistickou expertízu, zbrojní průkaz a průkaz zbraně pak policistům na oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, kteří podle mluvčí zahájí s mužem správní řízení.

Z Brna přiletěl i vrtulník se zásahovkou

Při střelbě nebyl nikdo zraněn. Muž se ale poté v bytě zabarikádoval. Na místo proto přijeli také pyrotechnici a psovod, z Brna přiletěla vrtulníkem zásahová jednotka. Policejní vyjednavač nakonec od muže zbraň získal a policisté střelce, který pak byt otevřel, zadrželi. Zásah trval asi hodinu.