Mostečtí senioři nafotili trendy kalendář. Nepatříme do starého železa, vzkazují

Ve velmi akčních pózách se nechali nafotit mostečtí obyvatelé tamního domova pro seniory. Netradičním kalendářem chtějí světu sdělit, že i v pokročilejším věku chtějí žít aktivní život, na nějž mají stále dostatek sil. Focení skončí za týden, kalendář bude možné zakoupit v prosinci.

Ervín Hanzlíček žije v mosteckém domově pro seniory už devět let. Každodenní vaření kávy a sledování televize se ale rozhodl vyměnit za akční dopoledne. Fotografovi pózoval pro speciální kalendář jako vítěz běžeckého závodu.

Pomyslnými atlety se pro tentokrát stali i jeho vrstevníci. A fandili jim ti, kteří se o ně v domově starají. „Nesedí jenom před televizí, neluští ty pověstné křížovky. Jsou vitální, mají smysl pro humor,“ říká Pavla Radová z Městské správy sociálních služeb Most.

Senioři tak chtějí dokázat, že nepatří do starého železa. Focení je pro ně návrat do mládí a berou ho s humorem. „Ti dědečkové a babičky to milují a výborně spolupracují," pochvaluje si spolupráci s mosteckými seniory fotograf Daniel Šeiner.

Výsledný kalendář ukáže seniory v nezvyklých situacích. Jako motorkáře v typickém koženém oblečení, nebo ve westernovém stylu. Nejstarší účastnici je 100 let. Právě bourání zažité představy o starších lidech je cílem projektu.

UvR: Senioři pózují pro kalendář (zdroj: ČT24)