Kontrola Nemocnice Břeclav. Vedly k ní i stížnosti na Facebooku

V břeclavské nemocnici proběhla rozsáhlá kontrola. Pracovníky tam poslal v pátek nad ránem Jihomoravský kraj. Podle hejtmana Michala Haška řešil úřad v poslední době několik stížností od lidí, kteří nebyli spokojeni se zdravotní péčí a přístupem tamního personálu.

Na sociálních sítích si bývalí pacienti stěžovali na lhostejnost i hrubost zaměstnanců nemocnice. Jedna obyvatelka z Břeclavi všechny připomínky sesbírala a zaslala stížnost na Nemocnici Břeclav Krajskému úřadu Jihomoravského kraje.

Ten se pak s výtkami obrátil na ředitelku nemocnice. Ta však odpověděla, že žena, která na úřad zaslala dopis, není oprávněná si stěžovat. Odkázala se přitom na zákon o zdravotních službách. Zároveň ujistila zmiňovaný úřad, že udělá takové kroky, aby se zdravotní péče v zařízení zkvalitnila.

Jenže úřad vyhodnotil stížnost jako závažnou. „Jihomoravskému kraji jako zřizovateli Nemocnice Břeclav není dobré jméno příspěvkové organizace lhostejné a obsah diskuze považuje za velmi závažný,“ uvedl v odpovědi stěžovatelce vedoucí odboru zdravotnictví Oto Lipovský.

Možná i z toho důvodu minulý týden v pátek okolo druhé hodiny ranní přišli do břeclavské nemocnice na kontrolu.

Zdrželi se tam přes 12 hodin a odnesli si hlavně dokumenty. Jakého charakteru byly, to kraj nechce specifikovat. Kontroloři taky měli dělat pohovory s některými zaměstnanci a dávat jim k vyplnění dotazníky. Přišli v této brzké době z toho důvodu, aby neomezili rušnější denní provoz.
Ivana Malá
redaktorka ČT

Česká televize zástupce nemocnice kontaktovala, nikdo ale zatím nechtěl kauzu komentovat.