Mladík podezřelý ze střelby v Brně souhlasil s vydáním do Česka

Brno, Žilina – Lukáš Minařík, podezřelý z červnové střelby na osobní auto v brněnské části Žebětín, bude převezen do Česka. Mladík dnes souhlasil s vydáním ze Slovenska do vlasti, České televizi to potvrdil žilinský prokurátor Stanislav Jakubčík. Kriminalisté jedenadvacetiletého muže podezřívají z pokusu o vraždu, loupeže a nedovoleného ozbrojování. Dopaden byl 18. června ve slovenském Martině.

Jedenadvacetiletý Lukáš Minařík je podezřelý, že 15. června odpoledne zaútočil na muže v autě v lese nad brněnskou městskou částí Žebětín. Vystřelil na něj ze zbraně, kterou podle kriminalistů předtím vzal svému otci. Zdravotníci museli řidiče ošetřit a převézt do nemocnice, jedenasedmdesátiletý muž byl výstřelem zraněn na hlavě. Právě kvůli tomu, že mladík podle kriminalistů mířil řidiči přímo na hlavu, je podezřelý z pokusu o vraždu a hrozí mu až 20 let vězení.

Kromě toho policie Minaříka viní z nedovoleného ozbrojování a loupeže. Před střelbou totiž zřejmě přepadl obchod s potravinami v nedaleké brněnské části Bystrc. Lupič tam prodejce ohrožoval krátkou střelnou zbraní a požadoval hotovost. Nakonec ukradl peníze a cigarety. 

Mladík policii tři dny unikal, nakonec byl dopaden ve slovenském Martině na ulici. Slovenské a české úřady teď musí dohodnout, kdy a jak mladíka převezou do Česka. Ze zákona by se tak mělo stát nejpozději do 10 dnů.