Pardubický kraj rozšíří silnici I/35, chce na ní zvýšit bezpečnost

Pardubice - Pardubický kraj vyjednává s ministerstvem dopravy o rozšíření silnice I/35, na které mají přibýt předjížděcí pruhy. Silnice totiž patří mezi nejnebezpečnější v regionu, je přetížená kamionovou dopravou a řidiči tady často riskují.

Pardubický kraj rozšíří silnici R35, chce na ní zvýšit bezpečnost (zdroj: ČT24)

Už loni zahájil Pardubický kraj na silnici I/35 bezpečnostní kampaň. Spoty v rádiích, billboardy, vodorovné značení i dvě auta dopravní policie mají zvýšit bezpečnost. Letos by se měla silnice v některých úsecích rozšířit z deseti a půl na jedenáct a půl metru. Předjížděcí pruhy na silnici I/35 by měly vyjít odhadem na 40 milionů korun. Má se jednat o dočasné řešení, protože v roce 2020 už by mohli řidiči jezdit po nové rychlostní trase.

I/35 je dlouho plánovaná rychlostní silnice mezi Libercem a Lipníkem nad Bečvou. Povede přes Hradec Králové a Olomouc. Plánování rychlostní komunikace už léta provázejí spory. Ozývají se jak ekologové, tak především majitelé dotčených pozemků, přes které má silnice vést. Po dokončení má být nejdelší rychlostní silnicí v Česku. Spojnice na Moravu má ulevit přetížené dálnici D1 a zrychlit cestování po republice.