Policie zadržela mladíka, který měl střílet na auto v Brně

Brno – Policisté dopadli hledaného Lukáše Minaříka, kterého podezírají z pondělní střelby na osobní auto v brněnské části Žebětín a loupeže v blízké čtvrti Bystrc. V rukou kriminalistů skončil jen pár hodin poté, co rodiče prostřednictvím policie a médií vyzvali pohřešovaného syna, aby se co nejdříve přihlásil. Po jednadvacetiletém mladíkovi pátraly od úterý desítky policistů.

„Jihomoravským kriminalistům se ve spolupráci se slovenskou policií podařilo zadržet hledaného, kterého podezíráme z pondělní loupeže v bystrcké večerce a ze střelby na vozidlo. Při zadržení nebyl nikdo zraněn. V tuto chvíli probíhají prvotní procesní úkony,“ potvrdila policejní mluvčí Petra Vedrová s tím, že podrobnosti kriminalisté sdělí pravděpodobně během pátku.

Mladík je podezřelý, že v pondělí odpoledne vystřelil na muže v autě v lese nad městskou částí Žebětín. Zdravotníci museli řidiče ošetřit a převézt do nemocnice. Rozsah zranění policisté specifikovat nechtěli, uvedli ale, že tentýž útočník přepadl v další brněnské části Bystrc obchod s potravinami. Prodejce ohrožoval krátkou střelnou zbraní a požadoval hotovost. Pátrání po podezřelém Lukáši Minařákovi policisté vyhlásili v úterý. Prohledali Žebětín, v němž mladík bydlí, pročesali Bystrc i les u nedalekých Kohoutovic.

„Každá situace má řešení a jeho odkládání nepomůže ani jemu, ani rodině, která je pod velkým tlakem sdělovacích prostředků a veřejnosti. Čím dřív se situace začne řešit, tím lépe pro všechny,“ vyzvali dnes rodiče hledaného mladíka.