Na R6 shořel večer autobus - cestující stihli vystoupit

Hostivice - Na karlovarské rychlostní silnici R6 shořel těsně před Prahou autobus. Všech 51 lidí včetně řidiče se ale ještě předtím dostalo ven a nikomu se nic nestalo. Škoda byla vyčíslena na 3,8 milionu korun, příčinou byla pravděpodobně prasklá pneumatika. Kvůli požáru byl dočasně pozastaven provoz na R6 a tvořily se kolony.

Událost se stala před 18:30 na 3. kilometru u Hostivice ve směru na Prahu. Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka hořel celý autobus, lidé se ale dostali ven ještě před příjezdem hasičů. „Evakuaci zajistil řidič s průvodkyní,“ uvedl mluvčí. Před 19:00 se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu. Cestující odvezl náhradní autobus, kterého na místo vyslal dopravce. Podle Holomčíka byla při požáru poškozena i vozovka a bude potřebovat opravit.  

Ve směru na Prahu byla silnice R6 uzavřena a v místě se tvořily kolony. Před 19:30 byl obnoven provoz jedním jízdním pruhem. Kvůli bezpečnému nastupování cestujících do náhradního autobusu hasiči večer dočasně zastavili provoz i v opačném směru na Karlovy Vary.