Pardubický úředník nepřipisoval body

Pardubice - Úředník pardubického magistrátu, který měl do počítačového systému zapisovat trestné body řidičům, na odboru dopravy končí. Důvod? Údajně měl v práci chaos a připisování bodů často odkládal. Z toho pak těžili potrestaní řidiči.

Trestné body měl mladý úředník potrestaným řidičům připsat do pěti dnů. To se však nejméně v šesti případech nestalo. A body nepřipsal i několik týdnů. Úředník popírá, že by to dělal úmyslně, na kameru se k tomu však odmítl vyjádřit. Jeho nadřízený, vedoucí odboru dopravy Magistrátu Pardubic, Vladimír Bakajsa, který na celou záležitost přišel, říká: „Náš pracovník, který má na starosti bodový systém, odchází na vlastní žádost. Myslím, že ta práce ho nebaví.” Práci úředníka prověřoval i odbor vnitřních věcí. Vedení pardubického magistrátu je přesvědčeno, že muž, který měl body zapisovat, selhal. Vedoucí Kanceláře primátora Pardubic Michal Zítko prohlašuje: „V každém případě se jedná o vážné pochybení a to je také důvod, proč tento úředník na magistrátu už končí.”

A kdo na úředním šlendriánu vydělal? Samotní řidiči. I když měli být za přestupek do několika dnů potrestáni, nestalo se. Ovšem radost jim nevydrží dlouho. Podle Vladimíra Bakajsy v konečném důsledku za přestupek, který způsobil, každý řidič stejně body dostane.

Podle stávajících zákonů se ale úředník nedopustil žádného trestného činu, ani přestupku. A tak ho nečeká ani žádný trest.