Ochrana před zloději v Českém Krumlově funguje

Český Krumlov - Každý den vyjíždí hlídka městské policie v Českém Krumlově do terénu, aby zkontrolovala objekty, které si místní lidé nechali od strážníků pohlídat v době své dovolené. Tuto službu nabízejí zdarma jako jediní v republice. S nápadem přišel už před sedmi lety strážník Pavel Pípal. „S malými finančními náklady si myslím, že je to dobrá služba pro obyvatele tohoto města,“ říká, a místní mu dávají za pravdu.

Služba je bezplatná a ročně o ní požádají zhruba dvě desítky lidí. Stačí jen na služebně vyplnit potřebné informace a uvést na sebe kontakt. Pak už jen v klidu odjet na dovolenou. „Ta služba je potřebná, a když daňový poplatník za něco dává peníze, tak ať něco dostane zpátky. Já si myslím že v Českém Krumlově to funguje,” pochvaluje si činnost městské policie místní občan František Mikeš.

Od letošního roku strážníci službu ještě rozšířili. Ve spolupráci s místní firmou, která zajišťuje elektronickou ostrahu objektů, nabízejí zájemcům i ohlídání vnitřních prostorů objektů. Pokud zájem lidí potrvá, budou městští strážníci tuto službu nabízet i v příštích letech. Za celých sedm let, co městská policie tuto službu nabízí, totiž ještě nezaznamenala žádné narušení hlídaných objektů.