Požár v centru Zlína

Zlín - Rozsáhlý požár dnes zachvátil budovu v průmyslovém areálu v centru Zlína. Hořet začalo v přízemí pětipodlažní stavby bývalého Svitu, kde oheň postupně zničil kartonáž, obalové materiály a izolace. Pravděpodobnou příčinou požáru byla jiskra vzniklá při rekonstrukčních pracích.

Podle slov člena Hasičské záchranné služby Ivo Mitáčka nedošlo k vážnějším poraněním osob, dva zaměstnanci firmy byli ošetřeni po útěku z budovy. Lékař záchranné služby Zlínského kraje Dorián Pfeiffer potvrdil, že se požár obešel bez obětí na životech a uvedl, že jeden mladík byl ošetřen potom, co se nadýchal zplodin z hoření. Další člověk, který má vztah ke zničenému majetku utrpěl psychický šok.

Protože však došlo k úniku zdraví nebezpečného kouře vzniklého hořením plastů, doporučili hasiči obyvatelům centra Zlína, aby nevětrali, chránili své děti a z domů vycházeli jen v nejnutnějších případech. Z preventivních důvodů bude areál pod kontrolou hasičů až do večera. Každé z pater budovy je totiž doslova napěchováno papírovými kartony.